Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

La fiscal s’acarnissa amb Tamara Carrasco i porta el seu cas al Supremo malgrat les dues absolucions

La fiscalia no paeix bé el revés judicial que va representar una sentència que qüestionava tant la seva actuació com la de la policia

Redacció
Redacció 04/02/2021
Tamara Carrasco, amb el seu advocat, Benet Salellas.

Tot i que semblava que amb les dues absolucions per part de l’Audiència de Barcelona i del jutjat penal número 25 de Barcelona Tamara Carrasco podia respirar tranquil·la no serà així. La fiscalia ha ha decidit elevar el cas al Tribunal Supremo. Així ho han fet saber els seus advocats que es declaren sorpresos perquè les dues absolucions van ser contundents deixant clar que no hi havia “incitació” a res i que el missatge de WhatsApp no tenia vocació de publicitat. El bufet Salellas Advocats considera que la nova decisió de la fiscalia “diu molt del concepte té del dret a la protesta i de quina percepció té del Tribunal Suprem”.

Carrasco va ser acusada dels delictes de sedició, rebel·lió i de terrorisme -rebaixats després a desordres públics- per la seva pertinença als CDR. Se li va aplicar un confinament municipal d’un any i un mes el maig del 2019 i, com dèiem, va ser doblement absolta. L’última sentència qüestionava l’actuació policial i de la fiscalia. Està clar que la fiscalia no paeix bé les derrotes. Tamara Carrasco ja ha dit que “ho lluitaré, com sempre”.