Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

La Fiscal General de l’Estat lloa la feina del Tribunal del judici farsa i demana “acatar” la sentència en la inauguració de l’any judicial

Segarra assegura que el seu equip ha treballat “sempre de forma autònoma”

Agències 09/09/2019
La Fiscal General de l'Estat, María José Segarra

La Fiscal General de l’Estat, Maria José Segarra, ha assegurat aquest dilluns durant l’acte d’obertura de l’any judicial que la Justícia ha mantingut una actuació “serena, ferma i rigorosa” durant el procés de l’1-O. Segons Segarra, “davant l’extraordinària gravetats dels fets”, el sistema judicial espanyol ha respost amb un judici que ha complert “els més amplis estàndards de transparència, accessibilitat i garanties per a les parts”. Ara –ha dit la Fiscal- “tots tenim la imperiosa obligació d’acatar la sentència que es dicti, sigui quin sigui el seu sentit”. La Fiscal també defensa l’actuació de la Fiscalia en “defensa de l’Estat de dret” davant el “desafiament secessionista”. Segons assegura, la “lleialtat” de la Fiscalia “amb l’ordre constitucional” “mereix ser un cop més destacada”.

Segons Segarra, en aquest cas la Fiscalia ha actuat sempre “de forma autònoma, interpretant i aplicant les lleis d’acord a criteris estrictament jurídics fixats a través del lliure debat entre excel·lents professionals del Dret”.