Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

La família de la nena de Canet de Mar diu al jutjat que van patir psicològicament pels missatges a les xarxes

El jutjat investiga quatre tuitaires per delicte d’odi contra els favorables al 25% de castellà a les aules

Agències 12/09/2022
Una mare acompanya els seus fills a l'escola Turó del Drac de Canet de Mar. Una pintada reclama l'ensenyament en català a la façana del centre, el 9 de desembre de 2021

Els pares de la nena de l’escola Turó del Drac de Canet de Mar que van demanar el 25% de castellà per a la seva filla han declarat aquest dilluns al jutjat que alguns dels tuits dirigits a ells els van afectar psicològicament. Un jutjat de Barcelona investiga per delicte d’odi quatre tuitaires per missatges contra els que critiquen la immersió lingüística, no només contra la família de Canet. Els pares de la criatura han explicat que la mare havia anat al psicòleg i el pare havia estat de baixar per ansietat, tot i que ara ja estan millor. Durant unes setmanes van tenir protecció dels Mossos d’Esquadra.

Segons han explicat fonts jurídiques a l’ACN, els dos progenitors han admès que no tenen xarxes socials, però els missatges els havien vist a través de les notícies. Respecte la seva filla, han dit que no va tenir cap afectació ni va haver d’anar al psicòleg, tot i que algun amic li va dir que ja no volia jugar amb ella.

El pare de la nena ha dit a la premsa, en sortir de la Ciutat de la Justícia de Barcelona, que els missatges a les xarxes socials poden fer molt de mal i ha instat els contraris a la immersió a ser valents i no deixar de defensar els seus drets.

Els pares han declarat com a testimonis i han demanat personar-se en la causa amb advocat, cosa que fins ara no havien fet. En canvi, Vox, que havia demanat ser acusació popular, haurà de presentar una querella si vol formar part de la causa, segons ha dit el jutge.

Dels quatre tuitaires investigats, dos ja han declarat, apel·lant a la llibertat d’expressió i a la promoció del debat polític sobre la immersió lingüística, i els altres dos volien esperar que declaressin els pares per fer-ho ells.