Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

“La dissidència política està més amenaçada a Europa”: l’avís de Puigdemont després de la sentencia desfavorable del TGUE

Puigdemont es mostra contundent: "Les minories polítiques que defensin causes que incomodin els estats tindran, si aquesta sentència no es reverteix, més dificultats per exercir els seus drets"

|

- Publicitat -

El president a l’exili Carles Puigdemont, així com els eurodiputats de Junts Toni Comín i Clara Ponsatí, han perdut la seva immunitat com a europarlamentaris. Així ho dicta la sentència del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) que s’ha emès aquest dimecres, 5 de juliol, sobre les dues demandes interposades pels polítics independentistes a l’exili que buscaven, d’una banda, denunciar el procediment pel qual se’ls va aixecar la immunitat i, de l’altra, esclarir en quines condicions podien mantenir-la. Davant la sentència desfavorable, Puigdemont ha alertat a través de Twitter que “avui, la dissidència política està més amenaçada a Europa”.

“Les minories polítiques que defensin causes que incomodin els estats tindran, si aquesta sentència no es reverteix, més dificultats per exercir els seus drets“. Amb aquesta contundència ha avisat Puigdemont del futur que pot esperar a moviments independentistes i dissidents, després que el TGUE hagi resolt retirar-los la immunitat, donant així la raó a l’Eurocambra quan va aprovar l’aixecament de la immunitat després que ho demanés el Tribunal Suprem.

Publicitat

Malgrat la sentència desfavorable, el president a l’exili ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat expressant que “res no s’acaba, ben al contrari. Tot continua”. Puigdemont ha confirmat que tots tres recorreran la sentència davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), el qual tindrà sis mesos per valorar el recurs i prendre una decisió, i afirma que ho faran “amb el mateix esperit del primer dia, treballant per guanyar la llibertat”. Puigdemont lamenta que la seva defensa ha treballat durament per tal d’obtenir una sentència favorable, però també reconeix que estaven preparant el camí en cas que el resultat fos negatiu, és a dir, el que finalment ha acabat dictant el TGUE

Et pot interessar  Puigdemont avisa que l'abstenció i la "divisió" de l'independentisme "ajudarà Illa a ser president"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut