Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

La Diputació de Lleida assegura que el pacte d’ERC i JxCat seguirà tenint “bona salut” després del 14-F

El president de la Diputació de Lleida aposta per un Govern fort a la Generalitat per superar la pandèmia i reprendre la lluita per la llibertat de Catalunya

Agències 07/12/2020
Pla mitjà on es pot veure al president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, entrevistat per l'ACN, el 3 de desembre de 2020. (Horitzontal)

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, s’ha mostrat convençut que els resultats de les eleccions al Parlament del 14-F no afectaran al pacte de govern que hi ha entre ERC i JxCat a la corporació municipalista. En una entrevista a l’ACN, Talarn ha assegurat que el pacte a la Diputació té una “bona salut” i que això es demostra amb els pressupostos que han treballat pel 2021 després de fer un “canvi important” en la manera de plantejar els comptes per aquest any que ara s’acaba. Talarn espera que després de les eleccions la Generalitat tingui un Govern prou fort per superar l’actual situació de pandèmia per la covid-19 i reprendre la lluita com a poble per la llibertat de Catalunya.

El president de la Diputació de Lleida, ha recordat que els pressupostos de la corporació per a l’any 2020 van ser “complexos d’aprovar” perquè després que ERC aconseguís ser la força majoritària al govern, es va impulsar un canvi important en la manera de gestionar els comptes deixant de banda pràctiques com els ajuts discrecionals als consistoris. En aquest sentit, Talarn ha assegurat que els republicans han estat d’acord amb JxCat amb “l’on volem anar i on volem arribar” i ha defensat que estan treballant per al territori.

Talarn també espera que la “bona salut” de pacte a la Diputació serveixi per entendre que ara cal, d’una vegada, tenir un Govern prou fort a la Generalitat per superar l’actual situació de pandèmia “de forma decidida” i també continuar reprenent la lluita com a poble per la llibertat de Catalunya. En paral·lel, Talarn entén que a la Diputació de Lleida han de continuar treballant pels municipis de la demarcació sense que hi incideixi “de cap manera el nostre dia a dia”.