Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

La delegació de la Generalitat a Madrid organitza un cicle sobre la negociació Catalunya-Espanya

|

- Publicitat -

La delegació de la Generalitat a Madrid ha organitzat un cicle anomenat ‘Catalunya-Espanya: del conflicte al diàleg i la negociació política?’ que tindrà lloc entre gener i juny de 2022. Se celebraran deu sessions de diàlegs, taules rodones i seminaris amb participació de veus del món acadèmic i polític.

El cicle donarà el tret de sortida amb la presentació de les jornades aquest dimarts 16 de novembre a la tarda. La delegada del Govern a Madrid, Ester Capella, el presentarà al Centre Cultural-Llibreria Blanquerna. En l’acte de presentació també hi haurà un diàleg entre l’exvicepresident del Gobierno i doctor en Ciència Política, Pablo Iglesias, i el professor de Filosofia del Dret i exsecretari d’Estat de Cultura, José M. Lassalle.

Publicitat

A més, prèviament al diàleg, hi haurà la presentació del llibre ‘Catalunya-Espanya: del conflicte al diàleg polític?’, que conté les reflexions d’una seixantena d’autors sobre el conflicte polític, i una taula rodona amb l’editor i els seus coordinadors. Hi intervindran els professors de Ciència Política Jordi Muñoz, Gemma Ubasart, Ignacio Molina i Mario Zubiaga.

En un comunicat, el Govern recorda que la iniciativa es produeix “en un moment clau marcat per la posada en marxa de la taula de negociació entre l’Estat i la Generalitat” i s’ha organitzat partint del llibre que es presentarà demà dimarts impulsat pel Centre d’Estudis de Temes Contemporanis (CETC) del Govern.

La seguiran sessions sobre el paper de les institucions europees en el conflicte, sobre les perspectives feministes, l’autodeterminació com a punt de trobada a Espanya, la desobediència civil i l’escenari unilateral, la reforma federal, les conseqüències d’un escenari hipotètic d’èxit de la negociació o el contrari, de l’escenari de no acord.

Et pot interessar  Albiach vol que una de les primeres accions del nou govern català sigui reactivar la taula de diàleg, que l'espanyol va cancel·lar

Les últimes sessions seran sobre els fracassos i èxits de la negociació política des d’una perspectiva comparada i una avaluació de com ha avançat a l’Estat espanyol la negociació de la taula de diàleg.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut