Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

La defensa de Valtònyc celebra la decisió del TJUE com “un pas més cap a la no extradició” del cantant

La xarxa s’ha omplert de comentaris en suport de Valtònyc, que també ha publicat un missatge remarcant el ridícul de la justícia espanyola

Redacció 03/03/2020
Valtònyc, en una roda de premsa / ACN

L’advocat flamenc de Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc, considera que la decisió del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre l’euroordre automàtica d’Espanya és “un pas més cap a la no extradició” del cantant. Després que l’alt tribunal de Luxemburg hagi conclòs que l’Estat no podia aplicar de manera retroactiva el codi penal per reclamar la seva extradició per la via ràpida, Simon Bekaert ha celebrat la sentència que veu com una “victòria provisional” en el cas. “Sabeu algun curs barat per aprendre a formular euroordres? És per a un amic”, ha piulat Valtònyc citant la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a Twitter.

Després del dictamen de Luxemburg, el Tribunal d’Apel·lació de Gant, a Bèlgica, serà qui decideixi si accepta o no l’extradició. Ara ha de determinar si els delictes pels quals va ser condemnat el raper són equivalents en la legislació belga.

El pròxim 24 de març el cantant està convocat a una vista oral als jutjats de Gant per l’euroordre.

En qualsevol cas, l’eventual sentència encara podria ser recorreguda a una tercera instància judicial.

La xarxa s’ha omplert de missatges d’alts càrrec polítics en suport del raper: