Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La defensa de Reguant al·lega al Suprem que l’acusació vulnera la seva “llibertat ideològica”

|

- Publicitat -

La defensa de la diputada de la CUP Eulàlia Reguant al·lega al Tribunal Suprem que l’acusació contra la diputada vulnera la seva “llibertat ideològica i de consciència”. L’escrit de defensa, presentat aquest divendres, assenyala que Reguant va optar per no respondre les preguntes de Vox com a testimoni durant el judici de l’1-O “guiada per una sort d’objecció de consciència i un sentiment de deure moral”. L’escrit s’ha presentat després que el Tribunal Suprem obrís a finals d’abril judici oral a Reguant per desobediència greu després d’haver anul·lat la primera vista convocada per un error en la tramitació de la causa.

L’escrit també argumenta que Reguant ja va ser sancionada per aquests fets, ja que el Suprem va interposar-li una correcció disciplinària en forma de multa l’any 2019. Finalment, considera que la pena d’inhabilitació sol·licitada per la fiscalia és interessada.

Publicitat

“El Ministeri Fiscal pretén que per uns fets ocorreguts abans que l’acusada ocupés cap càrrec públic, aquesta hagi d’abandonar l’escó”, recull el text presentat.

Vulneració de la llibertat

Els advocats consideren que formular acusació i obrir un procediment contra Reguant pels fets pels quals se l’ha de jutjat suposen la vulneració de la seva llibertat. Segons la seva representació legal, la cupaire va actuar emparada per l’article 418. LECrim, que estableix que “cap testimoni podrà ser obligat a declarar sobre una pregunta de la qual la seva resposta pugui perjudicar materialment o moral, de forma directa i important, a la persona”.

En conclusió, la defensa considera que els fets no van ser constitutius de delicte i sol·licita l’absolució de Reguant. A més, apunta que s’hauria d’aplicar la circumstància atenuant de “dilacions indegudes” pels períodes de paralització que ha tingut la causa des que van tenir lloc els fets, el febrer del 2019.

Et pot interessar  La CUP defensarà "una nova economia catalana" que ajudi a avançar cap a la independència a la campanya del 12-M

En un comunicat, la CUP assenyala que Reguant ha volgut evidenciar que la presència de Vox com acusació popular al judici del procés era “una anomalia democràtica”. Per això, afirmen que la defensa exigirà la suspensió del procediment. Sobre el fet que la jutgessa competent sigui Carmen Lamela, la formació política augura una sentència condemnatòria “per motius merament ideològics”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut