Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

La defensa de Junqueras presenta un recurs al Tribunal General Europeu contra Sassoli

Junqueras vol que es declari nul l’acte que va negar la protecció de la seva immunitat

Redacció 20/02/2020
Pla mitjà d'Andreu Van den Eynde a les portes de Lledoners atenent la premsa després d'entrevistar-se amb Oriol Junqueras. Imatge del 19 de desembre de 2019 (Horitzontal).

L’advocat de Junqueras, Andreu Van den Eynde, ha presentat un recurs al Tribunal General de la Unió Europea demanant que es declari nul l’acte pel qual el president del Parlament Europeu, David Sassoli, va negar la protecció de la immunitat d’Oriol Junqueras, el passat 10 de desembre.

Abans de saber-se per part del TJUE que Junqueras gaudiria d’immunitat, Sassoli ja va obviar que el mateix Tribunal digués que era europarlamentari de ple dret, després que Diana Riba presentés una petició al Parlament Europeu per protegir la immunitat del líder d’ERC.

Poques setmanes més tard, el TJUE reconeixia que Junqueras hauria d’haver estat alliberat mentre Junqueras era en presó provisional, per anar a l’Eurocambra, i per tant la decisió de Sassoli es contradeia amb aquelles conclusions. Una lluita incansable de Van den Eynde perquè Junqueras pugui exercir els seus drets com a representant dels milers de catalans que li han donat suport.