Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La defensa de Junqueras presenta un recurs al Tribunal General Europeu contra Sassoli

|

- Publicitat -

L’advocat de Junqueras, Andreu Van den Eynde, ha presentat un recurs al Tribunal General de la Unió Europea demanant que es declari nul l’acte pel qual el president del Parlament Europeu, David Sassoli, va negar la protecció de la immunitat d’Oriol Junqueras, el passat 10 de desembre.

Abans de saber-se per part del TJUE que Junqueras gaudiria d’immunitat, Sassoli ja va obviar que el mateix Tribunal digués que era europarlamentari de ple dret, després que Diana Riba presentés una petició al Parlament Europeu per protegir la immunitat del líder d’ERC.

Publicitat

Poques setmanes més tard, el TJUE reconeixia que Junqueras hauria d’haver estat alliberat mentre Junqueras era en presó provisional, per anar a l’Eurocambra, i per tant la decisió de Sassoli es contradeia amb aquelles conclusions. Una lluita incansable de Van den Eynde perquè Junqueras pugui exercir els seus drets com a representant dels milers de catalans que li han donat suport.

Et pot interessar  L'advocat del TJUE es pronuncia dijous sobre el recurs de Puigdemont pel rebuig inicial del PE a donar-li l'escó
Publicitat

Opinió

Minut a Minut