Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La defensa d’Anna Gabriel retreu a Llarena que no enviï la causa als jutjats de Barcelona

|

- Publicitat -

La defensa de l’exdiputada de la CUP Anna Gabriel ha retret al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena que no enviï la seva causa als jutjats d’instrucció de Barcelona i ha advertit que això deixa “oberta la possibilitat de formular una acusació diferent a la de desobediència”.

En un comunicat de Free Anna Gabriel, el grup de suport de la cupaire que resideix a Suïssa per no comparèixer davant el Suprem, ha criticat que dilluns Llarena va emetre una interlocutòria que rebutja la sol·licitud de la defensa de traslladar la causa a un tribunal de primera instància, perquè Gabriel ja no és aforada i considera que el TS “no és competent”.

Publicitat

Segons ells, Llarena considera que mentre Gabriel no comparegui al Suprem no hi pot haver un posicionament sobre la competència del tribunal.

“Així, el missatge del Tribunal Suprem és molt nítid: a Anna Gabriel se l’ha declarada en rebel·lia i per aquesta raó s’ha d’entregar a les autoritats competents, a la Policia Nacional o la Guàrdia Civil, i ha de ser traslladada al TS per declarar davant el jutge instructor. Només aleshores podrà continuar la causa contra ella i valorar la responsabilitat criminal que es pugui derivar d’una possible actuació delictiva de naturalesa pública”, lamenten.

Free Anna Gabriel ha sostingut que s’ha especulat sobre la possibilitat que l’exdiputada de la CUP torni, perquè se l’acusava de desobediència, que no comporta penes de presó, però aquesta interlocutòria de Llarena reforça els arguments per continuar a Suïssa: “Si amb els motius polítics de fons que ho justificaven no n’hi hagués prou –com la persistència i l’agudització de la repressió contra el moviment popular per l’autodeterminació– una altra interlocutòria de Pablo Llarena els va subratllar ahir més explícitament que mai”.

Et pot interessar  Llarena rebutja la setena recusació contra ell presentada per Puigdemont
Publicitat

Opinió

Minut a Minut