Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

La decisió als Tribunals: El Gobierno no es pronuncia davant la sentència del 25% de castellà

|

- Publicitat -

El Gobierno no demanarà, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TJSC), ara per ara, que s’executi la sentència que obliga a aplicar un 25% del castellà a les aules; en definitiva, on atac directe a la llengua catalana. Aquesta sentència la va validar el Tribunal Suprem, però ara es troba en mans del TSJC.

Aquest dilluns es va expirar el termini de sol·licitud perquè s’executés la sentència; la qual ha portat molta polèmica, tant dins de la Generalitat, en l’oposició com per diverses entitats i famílies d’alumnes, que són els primers afectats.

Publicitat

De fet, també ha aixecat molta sorra en l’Estat Espanyol, ja que diferents col·lectius espanyolistes i fins i tot, partits de l’extrema dreta han demanat que s’executés de forma “immediata” la sentència. Tot i això, el TSJC haurà de validar si aquests tenen legitimitat per poder-ho demanar la seva execució. Inicialment, el Gobierno (a través de l’Advocacia de l’Estat) era l’únic que tenia legitimat; però no s’ha manifestat al respecte.

La pilota està al terrat del TSJC, això no obstant encara queda pendent la resolució de les demandes del 20200, també amb relació a l’aplicació del 25% del castellà. En la demanda, una trentena de famílies de l’escola el Turó del Drac (Canet) exposen que se senten agreujades perquè només per una família s’ha d’aplicar aquest canvi lingüístic. També, reclamen al TSJC que justifiqui per què ha fixat un 25% i no un altre percentatge, sense fer cap referència a cap estudi o informe.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut