Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La darrera bajanada d’Ayuso: equipara il·legalitzar Bildu al 155 perquè “es va aplicar i va salvar un moment terrible”

El PP basa la seva campanya en avisar que el "totalitarisme" del País Basc "s'ha estès a tot l'Estat" amenaçant la "llibertat" dels espanyols

|

- Publicitat -

La campanya electoral de cara les eleccions municipals i autonòmiques està donant molt de si, especialment per part del PP, que des que va enganxar-se a l’argument d’utilitzar ETA per anar contra EH Bildu ha estat incapaç de fer o dir altres coses. Després de la polèmica instigada pels populars pel fet que diversos candidats de la formació abertzale eren exmembres d’ETA, amb condemnes ja completes per terrorisme o delictes de sang, set d’aquests candidats van comunicar que rebutjarien la regidoria si eren escollits.

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, famosa ja per les seves bajanades, fa setmanes que reclama la il·legalització del partit basc davant la justícia espanyola i europea. Tot i que la mateixa fiscalia ja va posicionar-se deixant ben clar que EH Bildu “constitueix una formació política democràtica” i que, per tant, no pot il·legalitzar-se, Ayuso va tornar a insistir-hi comparant ara la il·legalització del partit amb l’aplicació de l’article 155 a Catalunya.

Publicitat

Ayuso, que va participar en un acte electoral del PP a Bilbao el passat dissabte, 20 de maig, durant el seu discurs va equiparar el rebuig que ha generat aquesta proposta a les precaucions sobre l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya. “Durant moltes dècades alguns ho veien com una cosa impensable i indesitjable, però es va acabar aplicant i va salvar un moment terrible de la història” va expressar. A ulls de la presidenta madrilenya, les formacions polítiques sorgides de la dissidència política tenen l’objectiu d’acabar amb les institucions a les quals es presenten, i avisa que el “totalitarisme” del País Basc “s’ha estès a tot l’Estat” amenaçant la “llibertat” dels espanyols.

Et pot interessar  El PP no perd el temps i porta a la JEC la presentació de l'informe sobre el referèndum, abans fins i tot que tingui lloc

La presidenta de la Comunitat de Madrid, que abans d’assistir a l’acte va passejar per la Gran Via de Bilbao, també va afirmar que al seu entendre és “un error” creure que el final del terrorisme implica assimilar a les institucions democràtiques els qui l’han representat. “Crec que és un error, primer perquè no es pot premiar per matar, segrestar o extorsionar. Segons perquè el terror en tindria prou amb la por, i tercer perquè no s’acontentaran”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut