Edició 2122

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 17 de maig del 2024
Edició 2122

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 17 de maig del 2024

La cúpula de Junts es reuneix amb Puigdemont a Brussel·les per ultimar les negociacions amb el PSOE

Algunes desavinences pel que fa al contingut de la llei d'amnistia estan endarrerint el que semblava un pacte imminent

|

- Publicitat -

La Permanent de Junts, és a dir, la cúpula del partit, ha viatjat fins a Brussel·les, a Bèlgica, per a reunir-se amb el president a l’exili Carles Puigdemont, i així acabar d’ultimar el pacte de Junts i el PSOE per a la investidura de Pedro Sánchez. La formació independentista manté un estricte silenci sobre l’estat de les negociacions amb els socialistes, i tot i que els rumors apuntaven a un acord imminent, encara hi ha serrells pendents de tancar abans que els de Puigdemont donin el seu ‘sí’ a Sánchez.

El passat dilluns, 30 d’octubre, Puigdemont va reunir-se amb diversos representants del PSOE a Brussel·les; la presidenta del grup del PSOE al Parlament Europeu, Iratxe García-Pérez i el cap de la delegació socialista al Parlament Europeu, Javier Moreno. Arran d’aquesta trobada oficial a Brussel·les, tots dos partits van constatar que les negociacions avancen en la bona direcció. No obstant això, algunes desavinences pel que fa al contingut de la llei d’amnistia estan endarrerint el que ja sembla un pacte inevitable.

Publicitat

Aquest mateix dijous, el ministre de presidència en funcions, Félix Bolaños, s’ha reunit amb representants de Junts a Barcelona, segons ha avançat ‘La Vanguardia’, però d’aquesta reunió no n’ha trascendit res. Bolaños, d’altra banda, s’ha desplaçat fins a Barcelona per tancar amb ERC l’acord per al traspàs integral de Rodalies, després que aquesta mateixa setmana tanquessin un altre acord sobre l’abast de la llei d’amnistia.

Amb tot, la reunió d’aquest dijous a Brussel·les no és l’única que té prevista fer Junts al llarg del dia d’avui. Aquesta tarda, la formació celebrarà una reunió extraordinària de l’Executiva del partit.

Et pot interessar  El corresponsal de París de RTVE nega la catalanitat de la Catalunya Nord i fa befa que Puigdemont se senti "com a casa" a Elna
Publicitat

Opinió

Minut a Minut