Dilluns, 3 d'octubre de 2022 - Edició 1530
La República

La CUP vol posar “rumb ràpid” als acords de legislatura “definitius”

Sabater diu que la nova Mesa representa “un nou cicle” i que els cupaires acceleraran els “canvis” que necessita el país

Agències 12/03/2021
Pla americà de la diputada de la CUP Dolors Sabater votant durant l'elecció de la Mesa del Parlament de la XIII legislatura el 12 de març de 2021 (Horitzontal)

La CUP ha demanat que es posi “rumb ràpid” als acords de legislatura “definitius”. En una roda de premsa després de la constitució del Parlament, la seva cap de llista, Dolors Sabater, ha subratllat que els anticapitalistes marcaran “el rumb dels canvis” que calen a l’agenda política i social del país. Sabater ha avisat que la CUP està “determinada” per condicionar la legislatura, i que es mantindrà “ferma” davant de “xantatges i pressions”. La diputada també ha destacat que per primera vegada la CUP tindrà una cadira a la Mesa -Pau Juvillà n’és el secretari tercer-, fet que simbolitza un “nou cicle”. Sabater ha afirmat que els cupaires acceleraran els “canvis” que necessita el país.

Sabater ha criticat que no s’hagi arribat a la constitució del Parlament amb una negociació més avançada i tancada, després de les converses amb ERC i Junts. La diputada de la CUP ha estat especialment crítica amb JxCat. Tot i això, Sabater ha reivindicat el paper dels anticapitalistes i ha subratllat que “condicionaran” amb “responsabilitat” la legislatura.

“No cedirem els nostres vots com un xec en blanc, ho hem deixat ben clar”, ha afegit Sabater per argumentar també l’abstenció dels cupaires respecte la votació de la presidència del Parlament, que ha obtingut Laura Borràs (Junts).