Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

La CUP veu “fum” i “molles” en el traspàs de Rodalies i reclama vincular amnistia i autodeterminació

Els anticapitalistes alerten que l'amnistia pactada "representa un gran pacte d'estat que vol ser l'estocada final contra el moviment independentista"

|

- Publicitat -

La diputada de la CUP-NCG Laia Estrada ha titllat de “molt fum” i “molles” l’acord entre el PSOE i ERC per al traspàs de Rodalies de Catalunya a la Generalitat. “L’enèsim anunci d’aquest traspàs s’ha reduït a una empresa mixta que només gestionarà tres línies i en què l’Estat tindrà dret de veto“, ha lamentat aquest dissabte en declaracions a la premsa a Perpinyà (Rosselló). Segons la CUP, el pacte dels republicans i els socialistes “no permet avançar nacionalment ni social” ja que tampoc vincula l’amnistia al dret a l’autodeterminació, la qual cosa creuen “imprescindible”.

Si no es compleix aquest requisit, ha avisat Estrada, es convertirà en “una llei de punt i final”. També ha criticat la possibilitat que inclogui els policies que van actuar l’1 d’octubre de 2017 “equiparant víctimes i botxins” o persones “encausades per casos de corrupció” i que, en canvi, es deixi fora activistes represaliats. “Representa un gran pacte d’estat que vol ser l’estocada final contra el moviment independentista“, ha advertit.

Publicitat

Estrada ha fet aquestes declaracions des de Perpinyà, on ha assistit amb una representació de la CUP a la Diada de la Catalunya del Nord. L’anticapitalista hi ha denunciat la situació del català i ha acusat l’estat francès de tractar la regió com a una zona perifèrica “i de conquesta”.

Et pot interessar  La CUP proposa col·locar 3,5 milions de plaques fotovoltaiques a l'AP-7 per avançar cap a la transició energètica
Publicitat

Opinió

Minut a Minut