Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La CUP s’alinea amb les crítiques dels sectors afectats per les noves restriccions

|

- Publicitat -

La portaveu de la CUP, Mireia Vehí, ha criticat que les mesures restrictives del Govern contra la covid-19 no vagin acompanyades d’un reforç de l’atenció primària o de la gratuïtat dels tests d’antígens. “Entenem que les mesures de control del virus són necessàries, però no compartim que només s’apliquin mesures de control com els tocs de queda o les limitacions de reunions”, ha dit Vehí aquest dimarts en roda de premsa al Congrés. La diputada cupaire ha defensat que cal adoptar polítiques públiques que reforcin la sanitat pública, garantir ajudes perquè la gent pugui cuidar a persones dependents, impulsar una farmacèutica pública o assegurar la vacunació dels països del tercer món.

Això és el que Vehí ha dit que voldria sentir que anuncia el conseller de Sanitat, Josep Maria Argimon, o com a conclusió de la Conferència de Presidents de dimecres a la tarda que abordarà la situació sanitària.

Publicitat

Segons la CUP, posar el focus en la responsabilitat individual amb restriccions és “pa per avui i fam per a demà”. “Així no acabarem amb el virus”, ha afirmat Vehí, que ha dit que el que fa és “fer infinita aquesta dinàmica eterna” d’anar obrint i tancant.

Vehí ha insistit que aquestes mesures de control són una “neoliberalització de la responsabilitat” i ha defensat que no es pot posar el focus únicament en els individus.

“Problema democràtic” a l’Estat

D’altra banda, Vehí ha denunciat que l’Estat espanyol té un “problema democràtic profund” i de “primer ordre” amb el Tribunal Suprem, que està “desbocat” amb la persecució de l’independentisme. La diputada ha fet referència al cas d’Eulàlia Reguant, que s’enfronta a una condemna d’inhabilitació per negar-se a respondre a Vox al judici del procés.

Vehí també ha criticat que el Congrés no permeti preguntar sobre el rei emèrit i que la CUP hagi hagut de maquillar la pregunta que dirigirà a la sessió de control de demà dimecres sobre la qüestió per poder-la fer. “És gravíssim”, ha dit la portaveu.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut