Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

La CUP reivindica la mobilització d’Urquinaona i envia un missatge a Sánchez: “El referèndum es guanya al carrer”

Els anticapitalistes defensen que la millor contribució que poden fer a l'antifeixisme és lluitar per una república catalana

|

- Publicitat -

La CUP demana el vot aquest 23-J per enviar un missatge a “l’esquerra que no ha arribat fins al final amb els compromisos que tenien” i a l’independentisme que “desorienta i desmobilitza”, tot assegurant que “farà tornar l’ambició i la mobilització” a Catalunya. Així ho ha reivindicat el cap de la llista anticapitalista a Barcelona, Albert Botran, durant una roda de premsa celebrada a la plaça Urquinaona, en el que ja és l’últim dia de campanya abans dels comicis.

Des de la plaça Urquinaona, Botran ha constatat que és necessari “recuperar la força de l’1 i del 3 d’octubre”, així com la força de la protesta que va tenir lloc aquí després que es fessin públiques les sentències contra els polítics independentistes catalans. El candidat cupaire, tanmateix, ha reconegut que no esperen que el president espanyol, Pedro Sánchez, concedeixi el dret d’autodeterminació després del 23-J només per la força dels vots independentistes, tot sentenciant que “els referèndums es guanyen al carrer i contra governs de tota mena“.

Publicitat

En aquest sentit, Botran ha afirmat que no sap “amb quins paràmetres negociaran” els altres partits independentistes en cas que els seus vots siguin condicionants a l’hora d’investir Sánchez, però subratllant que la força de l’independentisme s’ha de fer valdre per assolir un referèndum acordat, proposta que ha estès a la resta de partits sobiranistes. “Nosaltres hem estat els més clars, la força de l’independentisme serveix per fer-la valdre amb un referèndum i ho fem extensible a totes les formacions. Si no ho fan valdre, no sé què faran”, ha dit.

La formació anticapitalista també ha aprofitat la recta final de la campanya electoral per presentar un manifest firmat per 60 personalitats, com ara el cantant i cineasta Fermin Mugurza, l’arqueòleg Eudald Carbonell, l’escriptor Martí Sales o la cantant i música Andrea Motis. El document afirma que la CUP és la millor opció aquest 23-J perquè representa recuperar l’esperança d’una alternativa política que manté l’aposta per l’esquerra i que defensarà els drets nacionals i socials “a Madrid i arreu”.

Et pot interessar  El CIS atorga la victòria del 12-M al PSC, amb Junts i ERC pràcticament empatats
Publicitat

Opinió

Minut a Minut