Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

La CUP reclama reduir el turisme per fer front a la sequera: “S’ha d’acabar amb la barra lliure”

Els anticapitalistes contraposen el malbaratament dels turistes a la situació crítica que viu la pagesia catalana

|

- Publicitat -

La CUP ha reclamat aposat per una reducció del turisme que permeti fer front als efectes de la sequera. La formació anticapitalista ha expressat aquest dijous la seva “preocupació”, després que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) hagi declarat restriccions a l’ús de l’aigua a 24 municipis catalans.

“S’ha d’acabar amb la barra lliure pel turisme i la deixadesa respecte a la pagesia”, ha assegurat el diputat Dani Cornellà, que ha afegit que cal un canvi de model econòmic diversificat, en comptes d'”apostar-ho tot al turisme”.

Publicitat

En aquest sentit, denuncien com un turista consumeix fins a cinc vegades més aigua que una persona resident. Mentrestant, ha contraposat Cornellà, els pagesos “malviuen entre les restriccions i els preus de misèria que imposen les grans distribuïdores”.

Els anticapitalistes han advertit que la situació de sequera no és puntual, sinó que serà conjuntural. Per això, han assegurat que “cal fer-hi front urgentment” i que cal que sigui a llarg termini. Entre altres qüestions, han posat damunt la taula el mal estat de les infraestructures, que suposa un gran malbaratament d’aigua, i han reclamat un “pla ambiciós” per modernitzar els regadius.

Et pot interessar  Aigua és Vida assegura que empreses privades s'emporten la meitat de les subvencions públiques per solucionar fuites
Publicitat

Opinió

Minut a Minut