Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

La CUP reclama ajudes “immediates” a la pagesia i la nacionalització de les grans cadenes de distribució

Avisen que l'aigua de Sagunt no pot servir "per mantenir el model econòmic que ens ha dut a la greu situació actual"

|

- Publicitat -

La CUP ha sortit aquest dimarts en suport de la pagesia i ha reclamat “ajudes immediates” al sector. “No només s’han de publicar, sinó que s’han de pagar de manera immediata“, ha assegurat el diputat Dani Cornellà, que també ha exigit la nacionalització de les grans cadenes de producció i distribució i la simplificació administrativa “perquè dediquin les seves mans a treballar i no a omplir paperassa”. Els anticapitalistes han assenyalat la sequera com la gota que fa vessar el got d’agricultors i ramaders. En aquest sentit, la també diputada Laia Estrada ha preguntat al Govern “quin ús donarà” a l’aigua que arribi en vaixell de Sagunt i ha advertit que no pot servir “per mantenir el model econòmic que ens ha dut a la greu situació actual”.

En roda de premsa al Parlament, Dani Cornellà ha denunciat que “la pagesia viuen en una crisi permanent per les males polítiques que s’han fet des de la Generalitat, des dels diferents governs“. El diputat de la CUP ha assenyalat com “la pagesia fa esforços per complir estrictament mentre el mercat s’omple de productes de països amb normatives més laxes” que “rebenten preus”. Als “problemes sistèmics”, ha afegit, s’hi suma una “una sequera i un augment de preus desorbitat, arribant a un punt de no retorn”.

Publicitat

Per la seva part, Laia Estrada ha retret que la Generalitat hagi acordat amb l’Estat una partida de 500 milions d’euros per portar aigua en vaixell des de la dessalinitzadora de Sagunt, al País Valencià, “en comptes de destinar-los a qüestions necessàries i de sentit comú”, com la modernització del sistema de reg o la millora de la xarxa de clavegueram

Et pot interessar  Vilagrà, sobre les piscines: "Nosaltres no podem dir als ajuntaments quins han de ser els seus refugis climàtics"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut