Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La CUP proposa augmentar els recursos en sanitat a través d’apujar l’IRPF a les rendes de més de 60.0000 euros

|

- Publicitat -

La CUP vol que el Parlament insti el Govern a reformar en tres mesos l’IRPF per augmentar el tribut per a les persones que cobren més de 60.000 euros anuals. Uns recursos que, segons proposen, anirien destinats a augmentar el finançament de la sanitat pública. Es tracta de la mateixa proposta que ja van presentar en el marc del debat dels pressupostos i que es va tombar. Ara, en el debat general sobre la situació sanitària arran de la covid-19 ho tornen a posar sobre la taula. A més, entre les propostes de resolució registrades també reclamen que es reobrin tots els CAP i “avançar tan aviat com sigui possible cap a un model de gestió 100% pública de les residències de gent gran”.

La CUP també vol que s’incrementi el pressupost per recuperar totes les retallades de sou dels treballadors del sistema sanitari des del 2010. I insten el Govern a designar una persona en representació del Departament de Salut que s’incorpori a la negociació entre patronals i representants dels Metges Interns Residents (MIR).

Publicitat

Pel que fa al sistema, els cupaires volen revertir “de manera immediata” totes les concessions “la reversió de les quals no suposi cap cost per l’administració” i reduir en un 50% les llistes d’espera en el termini de sis mesos en tres casos: per a la primera visita amb l’especialista, per a la realització de proves diagnòstiques i per a una intervenció quirúrgica.

En relació al transport sanitari, volen un procés d’internacionalització de la gestió dels serveis. “Amb la finalització de les actuals adjudicacions, si no s’ha fet efectiu abans, s’iniciarà la gestió i provisió pública”, afegeixen.

Et pot interessar  La militància de la CUP ratifica els caps de llista: Laia Estrada, Sergi Saladié, Dani Cornellà i Bernat Lavaquiol
Publicitat

Opinió

Minut a Minut