Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

La CUP pressiona el Govern pels pressupostos: “La pilota està a la seva teulada”

Els anticapitalistes avisen que els comptes aprovats amb PSC i ECP han portat "barra lliure per a macroprojectes"

|

- Publicitat -

La CUP assegura que vol influir “de manera activa” en l’elaboració dels pressupostos del 2024 i avisa al Govern que “la pilota està a la seva teulada”. A través d’un vídeo difós per les xarxes socials, els diputats Xavier Pellicer i Mar Ampurdanès han criticat que els comptes de l’any passat pactats amb PSC i comuns han portat “destrucció del país, major dificultat per accedir a l’habitatge i barra lliure per a macroprojectes”. I, per això, expliquen que la CUP, a diferència de l’any passat, s’ha posat “a fons” per buscar un “marc de mínims” que permeti parlar amb el Govern sobre pressupostos. Les propostes dels anticapitalistes es basen en quatre eixos principals: habitatge, salut, emergència climàtica i redistribució de la riquesa.

Algunes de les propostes concretes que la CUP ha posat sobre la taula són: 1.000 milions per a habitatge públic, eliminar desnonaments i talls de llum; que el 25% del pressupost de salut es destini a l’atenció primària; un pla d’acció per a les llistes d’espera i el reforç en salut mental; i la internalització dels serveis del 061 i de 112. En l’àmbit fiscal, volen introduir un nou tram a l’IRPF per a les persones amb ingressos superiors als 100.000 euros l’any així com un nou impost per a grans superfícies i multinacionals com Amazon.

Publicitat

En paral·lel, la CUP també aposta per crear una distribuïdora pública que asseguri preus justos per als pagesos i els consumidors; i en el context de sequera, la municipalització de la gestió de l’aigua i el desplegament de polítiques per millor els sistemes de reg.

Els dos diputats es mostren molt crítics amb el rol del PSC, al qual acusen de promoure polítiques alineades únicament amb els interessos de Foment del Treball i de mantenir posicions de negacionisme climàtic. Per això, fan una crida a ERC a ser “valents” i a implementar “les polítiques transformadores que el país necessita”.

Et pot interessar  Capella lamenta que la falta de pressupost impedirà iniciar els 1.700 pisos socials compromesos a Barcelona
Publicitat

Opinió

Minut a Minut