Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La CUP posa en marxa una proposició de llei inclosa a l’acord d’investidura amb ERC

|

- Publicitat -
 La CUP-NCG ha entrat a registre una proposició de llei per estabilitzar els interins del sector públic amb més de tres anys de treball i que fan activitats permanents de l’administració. Així ho ha anunciat la diputada Basha Changue, que ha lamentat la “precarietat” que viuen els treballadors. Aquesta iniciativa estava inclosa en l’acord d’investidura amb ERC, on s’havia pactat registrar la proposició durant el primer mes de legislatura i acceptar-ne la tramitació. Changue ha dit que han iniciat el procés independentment del ritme de les negociacions perquè si hi ha un ple ordinari abans de l’acord es pugui tramitar igualment. D’altra banda, la diputada ha lamentat que encara no hi hagi Govern per “atendre les urgències” del país.

Els anticapitalistes han assenyalat que situacions com la dels interins fan palès que sense Govern falten “eines” per atendre les urgències i han reclamat que hi hagi investidura “com més aviat millor”.

En roda de premsa des del Parlament, Changue ha dit que encara estan en converses amb ERC per veure “la progressió” de la norma –de moment només està pactat acceptar-ne la tramitació- però ha dit que independentment d’aixà de moment volen “posar la primera pedra” perquè “continuï el camí”.

Publicitat

Segons ha apuntat, al marge de les negociacions veien “urgent” iniciar els tràmits perquè si hi ha més plens abans de la investidura d’un president es pugui engegar igualment el recorregut.

La proposició llei

Segons ha explicat Changue, l’objectiu de la llei és estabilitzar els treballadors interins que fa més de tres anys que fan activitats permanents i estables a l’administració. La diputada ha remarcat que la situació afecta una tercera part dels treballadors públics i ha alertat que afecta el triple a les dones. També ha criticat que els treballadors “no tenen perquè carregar amb les conseqüències de la mala gestió i la inacció política”.

Et pot interessar  La CUP insta el Govern a "trencar l'acord" amb el PSC i no "fer de comparsa de les polítiques de la dreta"

D’altra banda, ha lamentat que des del Govern català i l’executiu espanyol s’incompleix “reiteradament” la normativa. Changue ha dit que aquests treballadors estan “en frau de llei” i ha remarcat que la sentència de 19 de març del 2020 del TJUE ja apunta que la normativa vigent no s’adequa a les directives de la UE.

Els anticapitalistes han remarcat que amb la nova norma aquests interins tindrien dret a quedar-se al lloc de treball amb els mateixos drets que els treballadors amb nomenament o contracte fix però sense haver d’adquirir la seva condició.

Aquesta llei ja es va registrar i començar a tramitar a finals del 2020, a la legislatura passada, però el procés va quedar aturat en començar la nova legislatura.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut