Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

La CUP porta a l’Oficina Antifrau la compravenda dels terrenys de BCN World

Els cupaires creuen que hi hagut irregularitats i que el projecte buida les arques públiques “en un moment que aquests diners haurien d’anar a parar a altres qüestions”

Agències 18/01/2021
Roda de premsa de la CUP informant de l'escrit que han presentat a l'Oficina Antifrau.

La CUP ha presentat aquest dilluns un escrit a l’Oficina Antifrau de Catalunya per les “presumptes irregularitats” de la Conselleria d’Economia i la de Territori en l’operació de compravenda de terrenys del projecte BCN World. En una roda de premsa, la regidora de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona, Laia Estrada, ha recordat que el partit fa anys que lluita contra aquest projecte per “garantir un futur digne” a les comarques de Tarragona afectades.

“És un projecte que en cap cas respon a l’interès públic perquè perjudica el territori, el medi ambient, i a més atempta contra la salut pública perquè promou la ludopatia”, ha declarat Estrada. Els cupaires han criticat que aquest projecte està pensat per “salvaguardar interessos privats, concretament de La Caixa” i suposa que el Govern assumeixi uns costos notarials que no li correspondrien.

“Hem d’assumir aquesta responsabilitat pel rebuig d’ERC i JxCat de posar fi a un projecte que des del començament ha estat fum i que buida les arques públiques, en un moment que aquests diners haurien d’anar a parar a altres qüestions”, ha afirmat la regidora.