Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

La CUP no substituirà l’escó de Juvillà fins a conèixer les cautelars del TS

|

- Publicitat -

La CUP vol posar els punts sobre les is. Aquest matí els cupaires han manifestat que no substituiran l’escó de Juvillà. Eulàlia Reguant ha agafat la paraula en roda de premsa, i parla d’una situació “d’excepcionalitat política” que cal abordar amb “tots els mecanismes necessaris”.

De fet, el Parlament ha rebut una notificació de la secretària general de la cambra on s’especificava que la Junta Electoral espanyola (JEC) va enviar la credencial de la següent membre de la llista per Lleida, Nogay Ndiaye, qui substituiria a Juvillà. Tot i que els cupaires no han rebel·lat la seva estratègia, una possible via seria que el Carles Riera agafés el relleu de Pau Juvillà, secretari tercer de la mesa. Però tot, encara, sota el paraigua del “potser”.

Publicitat

La CUP confia en la resposta internacional. Els anticapitalistes tenen l’objectiu d’expandir el conflicte català arreu. Per aquest motiu, Reguant ha deixat clar que l’independentisme ha d’agafar la veu, i és necessari orientar una proposta democràtica d’autodeterminació a nivell internacional: “No podem dipositar esperances al Govern de Sánchez, cal pressionar l’estat i posar una fita que mobilitzi a la ciutadania”.

Cal destacar que aquest matí tampoc s’ha reunit la junta de portaveus. Estem oberts que a la propera junta hi hagi el debat i les explicacions que siguin necessàries”, ha manifestat Reguant. Els cupaires que no han sumat a les peticions de dimissió de la presidenta que han fet grups com C’s i els comuns.

Et pot interessar  Juvillà denuncia el "joc brut" del Tribunal Suprem, que l'impedeix presentar-se per la CUP el 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut