Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La CUP insta JxCat i ERC a posar-se d’acord amb la suspensió de diputats i a “fer valer” la sobirania del Parlament

Sirvent proposa la creació d'una comissió d'investigació de l'1-O per conèixer les conseqüències de "l'acció repressiva de l'Estat"

|

- Publicitat -

ACN Barcelona.- La diputada de la CUP Maria Sirvent ha emplaçat JxCat i ERC a posar-se d’acord en la suspensió dels diputats dictada per la interlocutòria del jutge Pablo Llarena i a “fer valer” la sobirania del poble de Catalunya. En roda de premsa al Parlament, Sirvent ha lamentat que a dia d’avui “encara s’estigui plantejant” si es desenvolupa la resolució judicial que “vol modificar l’aritmètica parlamentària”. Per això, ha apostat per portar al ple la suspensió dels diputats i que es decideixi “mantenir la sobirania” i no acatar les suspensions dels diputats. D’altra banda, la CUP ha proposat la creació d’una comissió d’investigació de l’1-O per analitzar el que va passar, saber com s’ha arribat fins aquí i quines conseqüències va tenir “l’acció repressiva de l’Estat pels qui van defensar el dret a l’autodeterminació”.

Sirvent ha subratllat que gairebé un any després que la policia espanyola “intentés accedir” a la seu de la CUP “sense cap tipus d’ordre judicial”, el cas ha quedat arxivat. “Algú pot entendre que això sigui així?”, s’ha preguntat. Per això, la diputada ha explicat que la comissió d’investigació de l’1-O hauria d’investigar què va passar aquell dia, com s’ha arribat fins aquí i com pot ser que un any després no hi hagi cap “anàlisi” ni s’hagin depurat responsabilitats. La cupaire ha qüestionat per quin motiu no s’ha fet un debat i si hi ha alguna “intencionalitat” darrera els fets derivats de l’1-O. Sirvent ha subratllat que vol saber si l’estratègia de l’Estat anava més enllà de l’1-O i si estava premeditada. “Què es pretenia entrant a la seu d’un partit polític sense ordre judicial? Quina era la intencionalitat?”, ha preguntat. Amb tot, Sirvent ha anat més enllà i ha plantejat investigar també quina va ser l’actuació del Govern en aquelles dates, com es va exercir el dret a l’autodeterminació i amb quines garanties democràtiques.

Et pot interessar  Més de 200 personalitats de la cultura, la ciència o la política mostren el seu suport a Puigdemont
Publicitat

Opinió

Minut a Minut