Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

La CUP insta el Govern a no signar l’acord de la B-40 i “posar punt final” al Hard Rock

Els anticapitalistes reclamen al Govern "abandonar l'agenda de Foment i de La Moncloa" i "posar-se a treballar" a favor dels catalans

|

- Publicitat -

La diputada de la CUP al Parlament, Laia Estrada, ha instat aquest dimarts el president Pere Aragonès a no signar l’acord per fer la Ronda Nord de la B-40 amb el govern espanyol i a “posar punt final” al macroprojecte Hard Rock al Camp de Tarragona, retirant-li la llicència per “irregularitats”.

Els anticapitalistes han reblat el missatge, reclamant que l’executiu “abandoni l’agenda de Foment i de La Moncloa i es posi a treballar” a favor dels catalans. En roda de premsa al Parlament aquest dimarts, Laia Estrada ha recordat la manifestació multitudinària del passat diumenge a Tarragona i ha reclamat al Govern que “abandoni l’agenda de Foment”. Els anticapitalistes han denunciat el “silenci” d’ERC davant la protesta ciutadania i ha atribuït l'”ajornament” de l’aprovació del pla director urbanístic als “múltiples escàndols que envolten el projecte”.

Publicitat

La diputada cupaire ha subratllat que “el territori ha parlat alt i clar, no vol projectes que només porten ciment, contaminació i precarietat”. Per tot això, consideren que la Generalitat pot “revocar la llicència de casino” per “incompliments de les bases. “Ja n’hi ha prou, s’ha acabat el joc”, ha sentenciat.

El mateix reclamen davant la signatura de l’acord per la ronda nord de la B-40 entre el govern espanyol i la Generalitat. “Estan a punt de girar l’esquena a trenta anys de lluita del territori”, ha alertat Laia Estrada. La diputada ha denunciat que “és vergonyós que ERC no tingui problemes per tancar l’acord del Quart Cinturó i sigui incapaç d’aconseguir el traspàs de Rodalies i Mitja Distància”. Per tot això, han insistit, “ERC és a temps d’aixecar-se de la taula, no signar l’acord i posar punt final al Hard Rock.

Et pot interessar  Aturem Hard Rock critica ERC per renovar "d'amagat" els "contractes caducats" del macroprojecte

El “vodevil” de Barcelona

La CUP ha denunciat també que els pactes a les diputacions han estat “una qüestió de repartiment de cadires i poders”, com també ha passat a les investidures dels ajuntaments. Estrada ha denunciat especialment el cas dels comuns, que han “estafat” els seus votants. “El 2019 amb els vots de Valls, ara un pacte amb el PSC i el PP amb clara vocació antiindependentista, encara que Trias no sigui independentista”, ha criticat la diputada. En aquest sentit, ha carregat contra un “pacte d’Estat on els comuns fan el paper de crossa del règim”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut