Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

La CUP ignora Sánchez: no s’hi reunirà per uns nous Pactes de la Moncloa

|

- Publicitat -

La CUP no té intenció de reunir-se amb el president del Gobierno, Pedro Sánchez, per a un “gran acord de reconstrucció” que també s’ha anomenat com a uns nous Pactes de la Moncloa. El govern espanyol ha anunciat que demà dijous començarà la ronda de contactes amb el líder del PP, Pablo Casado, i que continuarà amb les altres formacions incloent les independentistes. Segons han explicat fonts dels cupaires a l’ACN, l’apel·lació als pactes del 1977 els recorda a un “temps de pau sense memòria” i a un “atropellament de pobles i drets”. I defensen que la sortida conjunta davant l’actual situació no té sentit si no es fonamenta en els drets essencials de les classes populars i treballadores per sobre dels interessos econòmics.

Publicitat

Segons la formació anticapitalista, els pactes que s’insinuen apel·len a un sentit d’estat “buit”, en el què la gent i els pobles no hi caben. I defensen que la seva fórmula passa per un consens de drets socials i en garantir vides dignes i els drets dels pobles. “No hem vist en la gestió del govern espanyol, ni per suposat en altres forces parlamentàries, mesures que vagin en aqueta línia, sinó un govern que escolta la CEOE en lloc d’escoltar els treballadors”, afegeixen.

Per tot plegat, la CUP conclou que si la sortida a la situació actual es planteja en aquests termes, no podran comptar ni amb la seva formació ni amb els pobles de l’Estat que, segons diuen, han estat “silenciats” durant l’emergència del coronavirus.

Et pot interessar  Eulàlia Reguant fa un pas al costat i deixa l'acta de diputada al Parlament
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió