Dissabte, 16 de gener de 2021 - Edició 904
La República

La CUP i la fugida de Joan Carles: “És una oportunitat per reforçar l’independentisme”

Carles Riera afirma que s’ha d’aprofitar el moment “per afeblir l’Estat”

Avatar
Agències 06/08/2020

La CUP veu en la fugida de Joan Carles de Borbó una oportunitat per “reforçar” tot el moviment independentista. “És un moment de feblesa que no podem desaprofitar perquè ens carrega de raons”, ha afirmat en una entrevista amb l’Agència Catalana de Notícies (ACN) en què ha avançat que la CUP està treballant “la possibilitat de prendre iniciatives polítiques i judicials” contra el govern espanyol, al qual acusa de “complicitat amb la corrupció i la fugida de la justícia” de l’exmonarca.

“Pensem que pot tenir un recorregut important”, ha vaticinat. Sobre el ple que el Parlament celebra aquest divendres per tractar precisament la situació de la monarquia espanyola, Riera ha valorat que “malauradament” la cambra “no té capacitat ni voluntat d’anar més enllà d’allò declaratiu”, però que igualment hi participaran per “plantejar que l’alternativa a la monarquia espanyola és la república catalana”. “La república espanyola no és el nostre objectiu polític.

Hi som solidaris, plenament solidaris, però aquest no és el nostre objectiu”, ha afegit. No obstant això, ha defensat que la consecució de la independència de Catalunya comportaria “el millor acte de solidaritat” amb el republicanisme espanyol. “Amb la nostra contribució, el que fem es afeblir encara mes el règim, l’Estat i la monarquia”, ha afirmat.

Relacionats