Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

La CUP i Junts carreguen contra la repressió del TSJC en condemnar a Serret per l’1-O

La condemna del TSJC contra Serret desferma les crítiques de Junts i la CUP, que traslladen el seu suport a la consellera i denuncien la persecució a l'independentisme

|

- Publicitat -

Et pot interessar  Aragonès afirma que la sentència no apartarà Serret de la conselleria: "Continuarà amb totes les seves funcions"
Els partits independentistes de Junts i la CUP han volgut mostrar el seu rebuig a la condemna que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha imposat a la consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, per la seva implicació en el referèndum de l’1-O. El TSJC l’ha condemnada a un any d’inhabilitació i a pagar una multa de 12.000 euros, tal com demanava la Fiscalia, en trobar-la culpable d’un delicte de desobediència.

La condemna, que a ulls del president de la Generalitat és “política” i evidencia, una vegada més, que el conflicte català continua obert, ha desfermat les crítiques també entre els sectors independentistes de Junts i la CUP.

Publicitat

D’una banda, el secretari general de Junts, Jordi Turull, ha criticat a través de Twitter que la justícia espanyola interfereixi de nou en la política catalana, tot reblant que a l’Estat espanyol “la política la marquen les togues i no les urnes”. Turull també ha insistit en la legalitat de l’1-O, defensant que “no va ser cap delicte”, motiu pel qual “no mereix ni un minut d’inhabilitació, presó o exili per ningú”. El secretari general ha conclòs el missatge enviant tot el suport a la consellera Serret.

Per la seva banda, la presidenta del partit i presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs, ha expressat també a Twitter que “no ens acostumem mai a cap condemna per fer possible la voluntat democràtica de Catalunya”, tot insistint, igual que Turull, que votar no és un delicte i que tampoc va ser-ho el referèndum.


La formació anticapitalista de la CUP-NCG, per la seva banda, ha denunciat que l’estat espanyol “segueix emmordassant els càrrecs electes i aquelles persones que van defensar el dret a l’autodeterminació” a Catalunya. Durant una roda de premsa des del Parlament, la portaveu del Secretariat Nacional del partit, Maria Sirvent, ha volgut traslladar “tota la solidaritat” a la consellera i ha insistit que “la millor solidaritat antirepressiva” és “continuar lluitant per la independència”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut