Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

La CUP fa autocrítica: redissenyen l’estratègia i aposten per ser una formació “més propositiva”

Amb la independència a l’horitzó, els cupaires asseguren que “avui no es compleixen les condicions òptimes per a organitzar” un nou referèndum

Marina Almansa
Marina Almansa 03/07/2019
La diputada de la CUP Maria Sirvent i l'exdiputada Mireia Vehí, en un acte davant de La Model, el 5 de desembre de 2018 (horitzontal)

Els cupaires han tocat fons. Els resultats electorals del 26-M deixen la formació anticapitalista en una mala posició després d’haver estat el motor, en moltes ocasions, que forçava la palanca del procés. La CUP, tot i ser una formació municipalista, no ha deixat de créixer en l’àmbit nacional, també, i això els ha permès protagonitzar imatges que duraran anys. Si bé cridaven “el poble mana, el govern obeeix”, la crida -gairebé unànime- de l’independentisme els reclama autocrítica, i així ho faran.

El pòxim 14 de juliol, la militància de la CUP celebrarà una assemblea per votar un nou document -podríem anomenar-ho full de ruta- elaborat pel Secretariat Nacional que plasma la profunda autocrítica que estan duent a terme els cupaires. Amb l’horitzó dibuixat de república, els anticapitalistes asseguren que “avui no es compleixen les condicions òptimes per organitzar” un nou referèndum i que “ni la CUP ni l’esquerra independentista no estem avui en condicions de materialitzar aquest projecte polític”.

És per això que rectifiquen posicions fins ara dures i crítiques i esperonen ser “més propositius” encara que sense deixar de tenir una “posició contundent”. Alhora, prometen “assumir responsabilitats institucionals allà on calgui”.