Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La CUP fa autocrítica: redissenyen l’estratègia i aposten per ser una formació “més propositiva”

|

- Publicitat -

Els cupaires han tocat fons. Els resultats electorals del 26-M deixen la formació anticapitalista en una mala posició després d’haver estat el motor, en moltes ocasions, que forçava la palanca del procés. La CUP, tot i ser una formació municipalista, no ha deixat de créixer en l’àmbit nacional, també, i això els ha permès protagonitzar imatges que duraran anys. Si bé cridaven “el poble mana, el govern obeeix”, la crida -gairebé unànime- de l’independentisme els reclama autocrítica, i així ho faran.

El pòxim 14 de juliol, la militància de la CUP celebrarà una assemblea per votar un nou document -podríem anomenar-ho full de ruta- elaborat pel Secretariat Nacional que plasma la profunda autocrítica que estan duent a terme els cupaires. Amb l’horitzó dibuixat de república, els anticapitalistes asseguren que “avui no es compleixen les condicions òptimes per organitzar” un nou referèndum i que “ni la CUP ni l’esquerra independentista no estem avui en condicions de materialitzar aquest projecte polític”.

Publicitat

És per això que rectifiquen posicions fins ara dures i crítiques i esperonen ser “més propositius” encara que sense deixar de tenir una “posició contundent”. Alhora, prometen “assumir responsabilitats institucionals allà on calgui”.

Et pot interessar  Juvillà denuncia el "joc brut" del Tribunal Suprem, que l'impedeix presentar-se per la CUP el 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut