Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La CUP es justifica: “La suspensió de Borràs és una mesura temporal i reversible”

|

- Publicitat -

El diputat de la CUP Carles Riera ha justificat la suspensió de la fins ara presidenta del Parlament, Laura Borràs, com a mesura “temporal” i “reversible” fins que hi hagi una sentència en el cas de presumptes irregularitats en la gestió de la Institució de les Lletres Catalanes. En declaracions als mitjans, Riera ha argumentat que la millor resposta a la “repressió política” és la “transparència, la exemplaritat i la referencialitat”. “Atès que no ha volgut fer el pas al costat, hem assumit l’aplicació de l’article 25,4 del Reglament que la suspèn de forma “temporal i reversible de les funcions i responsabilitats”. Riera ha dit que aquest fet no suposa “l’assumpció de la culpabilitat” i ha defensat la “presumpció d’innocència”.

Riera ha denunciat que el país pateixi un context de “repressió selectiva contra l’independentisme”. Tot i això, ha recordat que el cas que afecta a la presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs, no és un esdeveniment de “naturalesa política” sinó que té a veure amb “la gestió de recursos públics”. “Hem demanat a la presidenta que assumís l’aplicació de l’article 25,2 del Reglament i fes un pas al costat. Atès que no ha volgut assumir-ho, hem decidit aplicar el 25,4”, ha detallat.

Et pot interessar  Borràs demana que s'aclareixin les responsabilitats d'Illa per la seva "presumpta mala gestió" durant la pandèmia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut