Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

La CUP diu que la “responsabilitat” d’ERC i Junts és aprovar una llei d’amnistia que cobreixi “tots els represaliats”

Pellicer admet que en aquests moments tenen "més incerteses que certeses"

|

- Publicitat -

La CUP situa l'”error” de la llei d’amnistia en l’inici de tot de les negociacions, que es van fer “separant-la” del dret a l’autodeterminació i sense “abordar el conflicte polític de fons”. A partir d’aquí, els anticapitalistes asseguren que “la responsabilitat la tenen els partits que han iniciat aquesta negociació”, en “com” l’han duta a terme. En aquests termes s’ha expressat aquest dimarts al migdia el diputat Xavier Pellicer hores abans del debat i votació de la proposició de llei al Congrés dels Diputats. “Ara mateix tenim més incerteses que certeses”, ha admès Pellicer, que ha assenyalat que el “deure” de tots els partits independentistes és “estar al costat de totes les persones represaliades”.

En roda de premsa al Parlament, Xavier Pellicer ha criticat que la llei d’amnistia “no resol el conflicte polític de fons si no s’aborda la qüestió de l’autodeterminació”. En aquest sentit, ha recordat que, quan va ser registrada, ja van assenyalar uns “clarobscurs evidents” que “sempre juguen a favor dels jutges de part que apliquen el dret penal de l’enemic a l’independentisme”.

Publicitat

“Aquests jutges formen part dels poders de l’estat, en molts casos d’extrema dreta i que neguen l’arrel d’aquest conflicte”, ha denunciat el diputat de la CUP. Ha afegit que, encara que ara el PSOE “s’hi enfronti en certa manera”, durant molts anys “els ha alimentat”.

Més enllà del que votin els partits independentistes al Congrés, des de la CUP han volgut posar el focus en l’observatori de l’amnistia, registrat aquest dimarts al Parlament conjuntament amb ERC, Junts i els comuns. Han assegurat que s’hauria de posar en marxa “l’endemà que es publiqui la llei d’amnistia al BOE” per a poder fiscalitzar-ne les conseqüències.

Et pot interessar  Govern, Comuns i CUP veuen la querella de JxCat per l’informe sobre Casol com una “amenaça” a les víctimes de masclisme v

Reunió per pressupostos aquesta setmana

Pel que fa a la negociació dels pressupostos de la Generalitat, Xavier Pellicer ha explicat que aquesta mateixa setmana tenen “agendada” una reunió amb el Govern. El diputat de la CUP, però, ha volgut dirigir un missatge tant al president Pere Aragonès com als comuns perquè es desmarquin de projectes com l’ampliació de l’aeroport del Prat com del Hard Rock o el Quart Cinturó, que defensa el PSC.

“Dir-los no tinguin por als editorials, a les declaracions de la patronal catalana i dels seus portaveus, com el senyor Illa, i que facin el que toca fer”, ha reclamat Pellicer, que ha conclòs que “hi ha una alternativa” i aquesta “passa perquè les esquerres ens oposem als macroprojectes”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut