Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La CUP diu a Junqueras que la via del diàleg només ha de ser “a escala internacional”

|

- Publicitat -

El diputat de la CUP-CC Carles Riera ha demanat al vicepresident la seva opinió sobre una possible nova aplicació de l’article 155. El dirigent anticapitalista també ha preguntat a Junqueras quina expectativa té davant la negociació amb l’Estat. Riera ha opinat que la resolució final del conflicte vindrà a través del diàleg -a escala internacional-, però que aquest no arribarà fins que l’independentisme no tingui “prou força i capacitat” d’imposar l’agenda política a Madrid.

Carles Riera també ha agraït la compareixença de Junqueras, a qui ha reconegut com un “veu digna i honorable de resistència i lluita per l’autodeterminació i pels drets civils i polítics de tots”, i li ha donat les gràcies per no penedir-se de res ni demanar perdó.

Publicitat

Per la seva banda, el diputat de CatECP Marc Parés ha dit a Junqueras que, a més d’estar en llibertat, també hauria de poder seure a la mesa de diàleg amb l’Estat. El parlamentari ha asseverat que els comuns faran “tot el que estigui a les seves mans” per aconseguir l’alliberament de tots els dirigents empresonats i el retorn dels “exiliats”. Parés també ha evidenciat el “fracàs” del règim del 1978.

El diputat d’ERC Jordi Orobitg ha defensat que el diàleg “inevitable” amb l’Estat iguala les dues parts, i que és un “punt d’arrencada” molt important. Finalment, el dirigent de JxCat Francesc de Dalmases ha dit que el PSC-Units entra en “contradicció” en pregonar el diàleg però no assistir a la sessió de la comissió del 155. Dalmases també ha aprofitat per recordar a Junqueras que un dels efectes de la “repressió” és que Torra ha estat “desposseït” de la seva acta de diputat.

Et pot interessar  Estrada planteja el 12-M com un "plebiscit" entre una política "dependent de l'Estat" i "un nou rumb"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut