Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La CUP, descontenta i crítica amb el nou protocol dels Mossos perquè “incompleix l’acord d’investidura”

|

- Publicitat -

El diputat de la CUP Xavier Pellicer ha criticat que el nou protocol dels Mossos d’Esquadra per homogeneïtzar els operatius en desnonaments i ocupacions incompleix l’acord d’investidura del Govern de no enviar antidisturbis als desnonaments de famílies vulnerables. “És un incompliment flagrant del compromís del Govern, no només amb la CUP, sinó amb la ciutadania d’aquest país”, ha dit aquest dijous en declaracions a l’ACN. Pellicer ha assegurat que l’executiu de Pere Aragonès “es posa al costat dels tribunals per vulnerar drets i afavoreix els interessos de grans propietaris, bancs i fons voltor”.

Els nous protocols dels Mossos contemplen mantenir la intervenció de les unitats d’ordre públic en situacions “d’última necessitat”. Així ho ha assegurat el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, en roda de premsa amb el comissari en cap, Eduard Sallent, on han explicat que els màxims responsables dels dispositius seran els caps de les àrees bàsiques policials, que hauran de seguir uns criteris unificats per tot Catalunya.

Publicitat

La CUP ha criticat la intervenció de BRIMO i ARRO als desnonaments de famílies vulnerables “si ho requereix un jutge”. “El problema que tenim és que hi ha una vulneració de drets fonamentals dels ciutadans i les ciutadanes, que se’ls nega el dret a un habitatge digne”, ha dit Pellicer.

La CUP, “a l’espera d’algun tipus de gir” per a negociar pressupostos

Pellicer ha assegurat que “de moment” la CUP no seurà amb el Govern per negociar els comptes de la Generalitat “a l’espera d’algun tipus de gir o de canvi”. També ha criticat que “les polítiques tant del Govern de coalició com el d’ERC van en oposició als interessos de la gent i l’autodeterminació i van a favor de macro-projectes”. “És de mínims, ja no per negociar amb la CUP sinó per posar-se de cara als interessos de la gent aturar els desnonaments i no enviar antidisturbis als desnonaments de famílies vulnerables”, ha conclòs.

Et pot interessar  El PSC lidera la intenció de vot entre els més joves, seguit de Junts, ERC i Vox

La CUP ha anunciat aquest dimarts que plantarà el Govern en la reunió sobre pressupostos perquè consideren que “continua anant de la mà de la patronal i del PSOE” i que “no té una voluntat real de negociar”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut