Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La CUP denuncia que la Generalitat i l’AEQT no faciliten els expedients sancionadors de la petroquímica

|

- Publicitat -

La CUP ha denunciat que la Generalitat no ha volgut facilitar a l’Ajuntament de Tarragona els expedients sancionadors en matèria de medi ambient oberts contra la indústria petroquímica sol·licitats per la regidoria de Medi Ambient. Tal com apunten els cupaires, van demanar els informes de la comissió de medi ambient de l’AEQT el maig de l’any passat i van reunir-se amb la directora. Després d’això, l’entitat que agrupa les empreses petroquímiques els va dir que “no disposen” d’aquesta informació ni la poden “requerir”, segons ha assenyalat la regidora de Medi Ambient de Tarragona, Eva Miguel.

D’altra banda, la diputada cupaire Laia Estrada ha reclamat un informe sobre el seguiment de les conclusions de la Comissió d’Estudi de la Seguretat del Sector de la Petroquímica duta a terme durant l’anterior legislatura al Parlament de Catalunya. “Algú s’ha pres la molèstia de donar-hi compliment?”, s’ha preguntat Estrada. La diputada ha recordat que ni s’han posat més inspectors ni tampoc s’han “bunqueritzat”, dues accions que recollien les conclusions finals. La CUP també ha lamentat que en tres anys no hi ha hagut canvis “significatius” en la legislació de la indústria petroquímica.

Publicitat

Tres anys de l’explosió d’IQOXE

La CUP ha fet una roda de premsa quan es commemora el tercer aniversari de l’explosió d’IQOXE que va causar diversos ferits de diversa índole i tres víctimes mortals, dos treballadors i un veí de Torreforta. Estrada ha valorat que en tres anys “les coses no han canviat” i ha insistit que “la població de Tarragona continua estan exposada”.

Finalment, la regidora de Medi Ambient de Tarragona ha comentat que l’estudi de la qualitat de l’aire de l’Ajuntament de Tarragona es podrà portar la licitació a ple abans que acabi el mandat al maig.

Et pot interessar  La CUP adverteix que "la maquinària repressiva de l'Estat" no s'aturarà fins a assolir la independència
Publicitat

Opinió

Minut a Minut