Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

La CUP denuncia que el Govern “ha llançat la legislatura per la borda de la mà del PSC més de dretes de la història”

Critiquen que l'acord entre el PSC i el Govern és "continuista amb un model fracassat"

|

- Publicitat -

Per a la CUP, l’acord de pressupostos entre el Govern i el PSC és “francament decebedor per a qualsevol persona d’esquerres o independentista”. En aquests termes s’ha expressat aquest dimarts la diputada Mar Ampurdanès, que en roda de premsa ha denunciat que l’executiu de Pere Aragonès “ha llançat per la boda la legislatura de la mà del PSC més de dretes de la història”. No obstant això, els anticapitalistes no han tancat la porta a continuar negociant amb l’executiu. Això sí, el diputat Xavier Pellicer ha demanat la publicació de l’informe mediambiental sobre el Hard Rock per posar “punt final” a la iniciativa. En aquest sentit, també ha instat els comuns a actuar conjuntament per “fer un dic de contenció contra els macroprojectes”.

En roda de premsa al Parlament, Mar Ampurdanès ha denunciat que l’acord entre el PSC i el Govern és “continuista amb un model fracassat” i ha lamentat que no hi hagi “cap compromís per aturar els macroprojectes en plena emergència climàtica”. Els anticapitalistes han defensat com s’han “arromangat” per intentar negociar una alternativa, però el Govern els ha tancat la porta.

Publicitat

“Ens hem reunit i arromangat amb la voluntat clara d’arribar a acords i canviar el marc, i la resposta ha estat decebedora”, ha constatat el diputat Xavier Pellicer, que ha insistit: “Malgrat que ens hi hem esforçat, hem vist que el Govern no està per això. Ens entristeix i decep profundament”. Tot i això, s’ha compromès a “continuar treballant” per posar damunt la taula “les polítiques que necessita el país” i jugaran “totes les cartes” a la seva mà.

La CUP ha posat especialment el focus en el Hard Rock i ha reclamat al Govern que publiqui immediatament l’informe mediambiental respectiu per aparcar definitivament el macroprojecte. I en aquest punt, també ha sol·licitat als comuns una reunió per a “fer valer la força” que tenen i “fer un dic de contenció” al Hard Rock, el Quart Cinturó o l’ampliació de l’aeroport del Prat.

Et pot interessar  Borràs demana que s'aclareixin les responsabilitats d'Illa per la seva "presumpta mala gestió" durant la pandèmia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut