Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La CUP denuncia l’aprovació de les reduccions de jornada: “Perpetuen les llicències per edat”

|

- Publicitat -

Aquest dimarts al matí, la Mesa ha pactat amb la part social dels treballadors una modificació dels estatuts de règim i govern interior de la cambra per incloure-hi excedències i reduccions de jornada als treballadors de més de 60 anys. L’acord s’ha tancat mentre el Consell de Personal debat què fer amb la gent que va demanar acollir-se a les llicències per edat abans que fossin suprimides, una decisió que s’hauria de prendre abans de l’11 de juliol.

El diputat de la CUP Xavier Pellicer ha denunciat l’acord només fa que “perpetuar el model de les llicències d’edat”, és a dir, la possibilitat que els treballadors de la cambra cobrin sense acudir al seu lloc de feina els últims anys de la seva vida professional. “De forma simplificada se substitueixen les llicències d’edat”, ha deplorat en una roda de premsa aquest dimarts.

Publicitat

Segons Pellicer, les excedències anunciades aquest dimarts estaran remunerades amb l’equivalent a la pensió màxima –que per al 2022 és de 2.819,18 euros mensuals–, mentre que les reduccions de jornada no podran suposar una pèrdua de més d’una cinquena part del sou.

Et pot interessar  La CUP insta Aragonès a "seure i parlar" per "forçar l'Estat perquè no li quedi altre que reconèixer l'autodeterminació"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut