Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

La CUP denuncia l’aprovació de les reduccions de jornada: “Perpetuen les llicències per edat”

L’acord amb els treballadors permet que la disminució d’hores de feina no suposi una pèrdua de més del 20% del sou

Redacció 14/06/2022
El diputat de la CUP Xavier Pellicer compareixent en roda de premsa des del Parlament el 9 de novembre del 2021

Aquest dimarts al matí, la Mesa ha pactat amb la part social dels treballadors una modificació dels estatuts de règim i govern interior de la cambra per incloure-hi excedències i reduccions de jornada als treballadors de més de 60 anys. L’acord s’ha tancat mentre el Consell de Personal debat què fer amb la gent que va demanar acollir-se a les llicències per edat abans que fossin suprimides, una decisió que s’hauria de prendre abans de l’11 de juliol.

El diputat de la CUP Xavier Pellicer ha denunciat l’acord només fa que “perpetuar el model de les llicències d’edat”, és a dir, la possibilitat que els treballadors de la cambra cobrin sense acudir al seu lloc de feina els últims anys de la seva vida professional. “De forma simplificada se substitueixen les llicències d’edat”, ha deplorat en una roda de premsa aquest dimarts.

Segons Pellicer, les excedències anunciades aquest dimarts estaran remunerades amb l’equivalent a la pensió màxima –que per al 2022 és de 2.819,18 euros mensuals–, mentre que les reduccions de jornada no podran suposar una pèrdua de més d’una cinquena part del sou.