Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023
Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023

La CUP denuncia l’aprovació de les reduccions de jornada: “Perpetuen les llicències per edat”

|

- Publicitat -

Aquest dimarts al matí, la Mesa ha pactat amb la part social dels treballadors una modificació dels estatuts de règim i govern interior de la cambra per incloure-hi excedències i reduccions de jornada als treballadors de més de 60 anys. L’acord s’ha tancat mentre el Consell de Personal debat què fer amb la gent que va demanar acollir-se a les llicències per edat abans que fossin suprimides, una decisió que s’hauria de prendre abans de l’11 de juliol.

Publicitat

El diputat de la CUP Xavier Pellicer ha denunciat l’acord només fa que “perpetuar el model de les llicències d’edat”, és a dir, la possibilitat que els treballadors de la cambra cobrin sense acudir al seu lloc de feina els últims anys de la seva vida professional. “De forma simplificada se substitueixen les llicències d’edat”, ha deplorat en una roda de premsa aquest dimarts.

Segons Pellicer, les excedències anunciades aquest dimarts estaran remunerades amb l’equivalent a la pensió màxima –que per al 2022 és de 2.819,18 euros mensuals–, mentre que les reduccions de jornada no podran suposar una pèrdua de més d’una cinquena part del sou.

Et pot interessar  Eulàlia Reguant fa un pas al costat i deixa l'acta de diputada al Parlament
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió