Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La CUP demanarà explicacions a Acció Climàtica sobre la fuga de nafta a Tarragona

|

- Publicitat -

La CUP demanarà explicacions a la secretaria d’Acció Climàtica sobre la fuga de nafta que aquest dilluns va patir l’empresa Asesa del polígon petroquímic de Tarragona. L’incident ha provocat un episodi de males olors que aquest dimarts encara es percep a la ciutat i que s’ha arribat a detectar fins al Maresme.

La formació ha qualificat de “greu” la situació i ha criticat el paper de Protecció Civil i d’Acció Climàtica “minimitzant l’episodi”. Per la seva banda, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha afirmat que ha expressat la seva “insatisfacció” per la gestió de la comunicació a la delegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarès, i ha demanat “fer una lectura menys literal del protocol” per informar la població.

Publicitat

La nafta: Tòxica o no?

Els anticapitalistes entraran preguntes al Parlament per saber “en què es basen per afirmar que la nafta és un líquid no tòxic”, quines concentracions considerarien que sí que haurien estat tòxiques, la concentració emesa a la fuita i perquè un dels bombers va ser traslladat a l’hospital Joan XXIII amb marejos.

Alhora, la diputada Laia Estrada ha denunciat que “la vigilància de la qualitat de l’aire per part de la Generalitat deixa molt a desitjar”, perquè “només se centra en les mitjanes i només en alguns productes”. Per Estrada, “s’obvien pics de contaminació que poden estar malmetent la salut de la població”. El partit ha avançat que portarà al Parlament la necessitat de modificar els paràmetres i metodologia de la Xarxa de Vigilància així com de dur a terme un estudi epidemiològic.

La consellera de Medi Ambient de Tarragona, Eva Miguel (CUP), ha preguntat a la secretària d’Acció Climàtica sobre l’incident i perquè no es va avisar la població “fins dotze hores després”. Segons la formació, no li han respost perquè aquest tema no es tractava a la trobada.

Et pot interessar  El Constitucional treu les urpes contra la ILP per declarar la independència aprovada al Parlament
Publicitat

Opinió

Minut a Minut