Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La CUP demana modificar el protocol covid a les escoles i vol cribratges massius

|

- Publicitat -

La CUP-NCG demana modificar el protocol covid a les escoles i vol cribratges massius amb l’inici del segon trimestre escolar. El diputat al Parlament Carles Riera creu que les escoles catalanes necessiten “mesures d’urgència” per a prevenir la covid. “Per responsabilitat sanitària”, assegura. La formació exigeix als departaments de Salut i Educació “col·laboració” per renovar l’actual protocol a les escoles i instituts. Els anticapitalistes, amb la represa escolar, aposten per “autotests setmanals de saliva” i proposen “garantir” mascaretes gratuïtes per a tot l’alumnat.

El diputat del grup parlamentari de la CUP-NCG Carles Riera reclama més inversió en “l’estructura i instal·lacions” de la majoria de centres educatius i considera que s’ha de millorar “la ventilació i la climatització dels centres”. La reclamació de més inversió va més enllà, i insisteixen a substituir “immediatament” el personal docent confinat, així com que es garanteixi la baixa laboral de totes les persones cuidadores de l’alumnat en quarantena.

Publicitat

Tanmateix, la formació aconsella reduir les ràtios de les aules “de forma permanent”. Un suggeriment que pensen que ajudaria, no sols a “prevenir i abordar la situació sanitària”, sinó que facilitaria “un millor aprenentatge” de tot l’alumnat. Són reclamacions que fa la formació amb l’objectiu de pal·liar les conseqüències de la pandèmia i que tant famílies com escoles “no s’ofeguin”.

Et pot interessar  La CUP insta Aragonès a "seure i parlar" per "forçar l'Estat perquè no li quedi altre que reconèixer l'autodeterminació"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut