Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La CUP demana la dimissió de Sàmper per no haver rebaixat la petició de pena de presó pel cas d’Adrià Sas

|

- Publicitat -

La diputada de la CUP Maria Sirvent ha demanat la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Sàmper, i explicacions per no haver rebaixat les peticions de presó presentades per la Generalitat en el cas d’Adrià Sas, el jove que està sent jutjat pels aldarulls del primer aniversari de l’1-O. Després que dimecres passat Sàmper expliqués en una compareixença al Parlament que Interior treballava per rebaixar les acusacions en els casos que al Generalitat fos acusació particular, Sirvent ha retret que el Govern finalment hagi mantingut la petició de presó de 5,5 anys al jove independentista jutjat i que li hagi traslladat “falses esperances”. També els ha advertit que podria acabar a la presó per la petició de penes de la Generalitat.

En roda de premsa al Parlament, Sirvent ha explicat que al judici a l’Audiència Provincial de Barcelona, s’ha mantingut l’acusació particular amb la fiscalia demanant 7,5 anys de presó i la Generalitat que n’ha demanat 5,5 amb una pena mínima de 4 anys.

Publicitat

Sirvent s’ha mostrat perplexa després de les declaracions de Sàmper dimecres passat i també després d’una roda de premsa conjunta el mateix dia amb representants de JxCat, ERC, CatECP i la CUP que van instar el Govern a retirar-se del cas contra el jove. “Sàmper va assegurar que es retirarien els delictes públics de l’acusació”, ha manifestat.

Des de la CUP s’ha criticat el Govern i els grups que hi donen suport, JxCat i ERC, per estar “reprimint” el moviment independentista. “Ens han venut aires de canvi, que hi hauria un canvi de criteri en les polítiques d’orientació per intentar canviar un model de seguretat tant repressor. Ens trobem que ha tornat a passar el mateix. Interior reprimeix el moviment independentista”, ha criticat.

Et pot interessar  La CUP assegura que després de les eleccions "actuaran perquè no es repeteixi el que ha passat aquesta legislatura"

Així, han demanat explicacions i la dimissió de Sàmper per no haver “complert amb al seva paraula”. Han lamentat que s’hagi generat “falses esperances” i que és “intolerable”. “Són moltes les acusacions particulars que es mantenen. Els represaliats es mereixen una altra resposta que no sigui reprimir”, ha sentenciat. “Què ha passat en l’última setmana perquè s’hagi canviat de criteri?”, ha preguntat Sirvent.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut