Dijous, 9 de febrer de 2023 - Edició 1659
La República

La CUP defensa un augment salarial pels treballadors de la salut per aquest 2020

La formació pretén fixar l’increment de sou pels professionals independent de la naturalesa jurídica

Agències 26/05/2020
Els diputats de la CUP Carles Riera, Maria Sirvent, Natàlia Sànchez i Vidal Aragonès en roda de premsa. Imatge del 29 de gener de 2020. (Horitzontal)

La CUP ha presentat esmenes al projecte de llei de restabliment del complement de productivitat variable del personal estatutari de l’Institut Català de la Salut perquè s’impulsi un augment salarial pels treballadors del sistema públic de salut. Els cupaires han proposat que tot el personal del sistema cobri el 100% del complement de productivitat variable i que s’estableixi que la quantia deixi de ser per objectius i s’incorpori de forma fixa a la Mesa Salarial. Segons han explicat, si la iniciativa s’aprovés el personal sanitari percebria i consolidaria el 100% de les retribucions fixades en els acords de la mesa sectorial de negociació de sanitat. La mesura afectaria tots els treballadors independentment de la seva naturalesa jurídica.

L’organització treballa perquè aquestes millores tinguin efectes immediats aquest any i demanen que es puguin votar com més aviat millor.

En un punt de les emenes, la CUP planteja que a partir del 2021 les quanties corresponents al complement retributiu de productivitat variable referit al compliment dels objectius en la seva percepció al 100% passin a incorporar-se al salari base, sou o qualsevol altre denominació de concepte salarial fixe.