Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La CUP de Reus denuncia les traves del govern municipal a activitats reivindicatives pel 25N

|

- Publicitat -

Les regidores de la CUP de Reus no assistirem a l’acte institucional del 25N“. Així ha anunciat la formació anticapitalisme el seu rebuig a formar part de l’acte organitzat per l’Ajuntament al Saló de Plens amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones.

Des de la CUP, volen denunciar el “menyspreu” del govern de Reus cap als actes que s’organitzen al voltant d’aquesta diada. En un comunicat, lamenten que el consistori s’ha negat a cedir a la Plataforma del 25N del Camp de Tarragona un escenari a la plaça del Mercadal al·legant que es prioritzava l’encesa de llums de Nadal.

Publicitat

Consumisme i dispendi energètic

“Un govern que fa bandera de ser feminista no hauria d’haver permès que l’inici de la campanya de Nadal eclipsi el que per les feministes del Camp i de Reus hauria de ser una prioritat: la manifestació que organitza la Plataforma des de fa anys”, avisen. Així mateix, les cupaires critiquen que el govern de Junts, Ara i ERC converteixi el 25N en una diada consumista i de “dispendi energètic” en plena crisi climàtica i energètica.

Per tot plegat, la CUP apunta que el discurs aparentment sensible amb el feminisme i la sostenibilitat no és més que “un rentat de cara”. La formació sí que participarà en la manifestació feminista d’aquest divendres per tal “d’ocupar els carrers i reivindicar un feminisme real que fugi d’un feminisme lila mainstream” com el que consideren que defensa el govern de Reus.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut