Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

La CUP, contundent, vol tallar d’arrel tota relació amb la Moncloa: “No ens podem asseure amb un govern que ens espia”

|

- Publicitat -

El diputat de la CUP-NCG Xavier Pellicer a emplaçat l’independentisme a “congelar les relacions amb l’Estat” de forma “immediata” per la suposada implicació del govern espanyol en el cas d’espionatge al sobiranisme català amb el programari israelià Pegasus, conegut com a ‘Catalangate’. “No ens podem asseure en cap espai amb un govern que ens espia”, ha advertit aquest dimarts en una roda de premsa al Parlament. Això inclou tant la taula de diàleg com la Comissió Bilateral Estat-Generalitat i altres àmbits de relació amb les institucions estatals.

Després que la plataforma Citizen Lab hagi destapat que s’havia infectat amb Pegasus –una eina que, segons l’empresa creadora, només poden comprar estats– els telèfons mòbils de desenes de personalitats de l’independentisme, el govern espanyol ha negat tenir-hi cap relació. Ahir dilluns ho van fer des del Ministeri de l’Interior i des del de Defensa i aquest dimarts ho ha reiterat la portaveu de l’executiu estatal, Isabel Rodríguez.

Publicitat

Per a Pellicer, la ministra “ha sortit a mentir” i a “espolsar-se responsabilitats” i per això ha exigit a l’Estat que col·labori per aclarir els fets encara que no siguin requerits per la justícia. “Qui són els responsables d’aquesta operació i com ho faran per depurar totes les responsabilitats?”, ha preguntat, i ha recordat que “aquest cas va començar amb el govern de Rajoy, amb el PP al capdavant, però ha continuat amb el govern de Sánchez, el govern de PSOE i Podem”. “No es tracta d’una operació del govern de torn, sinó d’una operació d’Estat”, ha assegurat, i per això “ha de tenir conseqüències polítiques en tots els àmbits”.

Et pot interessar  El Parlament rebutja tramitar els pressupostos pactats entre Govern i PSC pel veto dels comuns al Hard Rock
Publicitat

Opinió

Minut a Minut