Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

La CUP carrega contra Sánchez per estar-se aprofitant de la crisi per refermar “el poder mercantil i l’autoritarisme”

|

- Publicitat -

La portaveu de la CUP al Congrés, Mireia Vehí, ha acusat el govern espanyol d’estar aprofitant la crisi del coronavirus per “refermar el poder mercantil i a l’autoritarisme”. “No ens deixen més remei que tornar als carrers”, ha dit Vehí, ja que “són vostès pur règim del 78”, ha criticat. Vehí ha dit que del PSOE no els sorprèn però que d’Unides Podem els “entristeix”. “Estan fent una gestió de la crisi digna del pitjor capitalisme del desastre. Aquell que aprofita la por, el xoc i la incertesa per deixar pas als voltors dels bancs i de les grans empreses”, ha afirmat. La portaveu de la CUP ha dit que això no els deixa més remei que “tornar als carrers”: “Tant de bo a aquest confinament li segueixin les vagues i les lluites en conjunt”.

Vehí ha dit durant el debat de la pròrroga de l’estat d’alarma d’aquest dijous al Congrés que aquesta lluita conjunta dels pobles és “l’única manera de salvar la vida material i biològica” de les comunitats. “Passarem comptes”, ha avisat, i ha convidat tots els pobles de l’Estat a lluitar junts.

Publicitat

La portaveu de la CUP ha argumentat que els Pactes de la Moncloa van implicar una “pau sense justícia ni memòria”, baixada de salaris, consens sense drets laborals i van deixar la “porta oberta al neoliberalisme”.

Vehí ha criticat aquesta retòrica de la “unitat buida de drets” i també la “militar”. Segons la portaveu de la CUP, ara sí que és el moment de la “confrontació política” perquè “ens hi va la vida”. La cupaire ha criticat que l’executiu fins i tot se situï “a la dreta de l’ortodòxia neoliberal europea”.

Et pot interessar  La CUP assegura que després de les eleccions "actuaran perquè no es repeteixi el que ha passat aquesta legislatura"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut