Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La CUP carrega contra la reforma de la llei de política lingüística: “Toca de mort al model d’immersió lingüística”

|

- Publicitat -

El diputat de la CUP-NCG Xavi Pellicer ha denunciat que la reforma de la llei de política lingüística “toca de mort” el model d’immersió lingüística i ha exigit a ERC, PSC i comuns que retirin la proposta. “No posem una catifa vermella perquè es carreguin el model, no diguem que l’estem blindant quan en realitat es toca de mort; no retrocedim voluntàriament ni un pam perquè després serà un altre, i un altre, i un altre”, ha subratllat en roda de premsa. Per als cupaires cal una resposta de país per fer front a la sentència que imposa el 25% de castellà a les aules i ha demanat al Govern que “rectifiqui l’actitud” envers la comunitat educativa.

Pellicer ha insistit que la proposta de reforma de la llei no blinda la immersió i ha exigit a ERC, comuns i PSC que “deixin de marejar la perdiu” i “diguin les coses clares”. El cupaire els ha acusat de voler “aterrar” la sentència i “donar-li categoria de consens social” i ha assegurat que “no és que protegeixi la immersió, sinó que la trinxa i la destrueix”.

Publicitat

Els cupaires han demanat que s’iniciï un procés de debat amb entitats en defensa de la llengua i amb les comunitats educatives per tal d’articular un front comú contra la sentència.

Sobre la proposta de decret llei que prepara el Govern per fer front a la situació, els cupaires han dit que encara no l’han pogut analitzar perquè no l’han vist però han remarcat que s’ha fet sense consens social i han acusat el Govern de voler resoldre la situació sense conflicte i “des dels despatxos i la foscor”.

Jocs d’Hivern

Pellicer també s’ha referit a la manifestació del cap de setmana a Puigcerdà contra la candidatura als Jocs d’Hivern i ha insistit que el Govern retiri el projecte. El cupaire s’ha adreçat directament al president de la Generalitat, Pere Aragonès, i li ha dit que defensar el projecte “és absolutament incompatible amb un partit que es defensa d’esquerres, independentista i ecologista”.

A més, també ha reclamat a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que “trenqui el silenci” i “es posicioni d’una vegada per totes” sobre el projecte dels Jocs. “Ha arribat l’hora de deixar de posar-se de perfil i mullar-se”, ha dit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut