Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La CUP carrega contra la instrucció de Cambray als centres: “Executa la sentència del 25%”

|

- Publicitat -

La CUP ha denunciat que la instrucció que el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez Cambray, ha fet arribar aquest dimarts als centres “no és res més que executar la sentència” del 25% en castellà. El diputat Xavier Pellicer ha qüestionat si el Departament vol que les escoles i instituts “omplin un paper perquè el Govern es tregui de sobre la responsabilitat”: “Ens sembla que la instrucció respon a això”. Els anticapitalistes creuen que tant la proposició de llei sobre el català que s’està tramitant al Parlament com el decret aprovat per la Generalitat són “una maniobra de màrqueting polític amb una intenció clara: aplicar la sentència que liquida la immersió lingüística”.

Pellicer ha carregat contra el Govern i, concretament, contra el Departament d’Educació –encapçalat per ERC- per haver fet “una operació política d’esquenes a la comunitat educativa”. També denuncia que s’ha “intentat impedir l’oposició a una sentència totalment injusta”. La CUP demana que es retiri la proposició de llei registrada per PSC, ERC, JxCat i En Comú Podem, en tramitació a la cambra i ara paralitzada a l’espera del dictamen del Consell de Garanties Estatutàries demanat per Vox, Cs i PPC. Pellicer ha augurat que ara “no acaba la lluita per la immersió”, sinó que “s’obre una nova fase”.

Publicitat

Un marc legal per a les hidroelèctriques alliberades

D’altra banda, la CUP ha demanat “un marc legal” per poder gestionar les centrals hidroelèctriques un cop quedin alliberades, després que s’hagi conegut que el Govern ha obert el procés per acabar la concessió de tres hidroelèctriques per traspassar-les a la nova energètica pública. “Ho va prometre el Govern, i de moment està aturat”, s’ha queixat Pellicer, que ha acusat el Govern de “manca de concreció”.

Retirada de les acusacions particulars del Govern manifestants

Finalment, la CUP ha exigit al Govern que retiri les acusacions particulars contra manifestants. Segons Pellicer, la setmana que ve hi ha judici a tres activistes per mobilitzacions post-sentència, pels quals es demanen d’un a quatre anys de presó malgrat que no hi ha “ni tan sols una acusació de lesions”. El diputat ha denunciat que “suposa un flagrant incompliment del Govern amb el país”. La CUP també ha celebrat l’absolució de Tamara Carrasco.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut