Dissabte, 15 de maig de 2021 - Edició 1024
La República

La CUP busca responsables de la gestió a les residències exigint una comissió d’investigació al Parlament

Els cupaires volen determinar “responsabilitats” en la “vulneració” al dret a la salut

Avatar
Agències 05/05/2020
Pla mitjà dels diputats de la CUP Vidal Aragonès, Maria Sirvent i Carles Riera asseguts als seus escons al Parlament el 4 de març del 2020 (horitzontal)

La CUP-CC ha proposat la creació d’una comissió d’investigació al Parlament sobre la gestió de les residències de gent gran durant la crisi sanitària pel coronavirus. Durant la reunió de la Junta de Portaveus d’aquest dimarts els cupaires han emplaçat la resta de grups parlamentaris a impulsar-la “amb el màxim consens” i han proposat que al proper ple del 21 de maig es pugui votar aquest punt. En un comunicat, la CUP-CC ha explicat que volen determinar “responsabilitats” en la “vulneració” al dret a la salut que creuen que hi ha hagut en aquests centres.

Els cupaires han detallat que volen “aclarir tots els esdeveniments” en la gestió tant pública com privada de les residències, que creuen que s’han vist agreujats per la manca de proves PCR a usuaris i treballadors i d’equips de protecció individual. A més, també denuncien que no hi ha hagut una actuació preventiva ni un protocol clar per evitar contagis.

“Moltes de les negligències dutes a terme han evidenciat un model de gestió que prima el benefici econòmic i la precarització dels treballadors a les cures de les persones grans”, asseguren.

Tests PCR

A més, la CUP-CC també ha criticat que encara no hi hagi tests PCR generalitzats per a la població i han retret al Govern que mentre el programa Orfeu de tests massius “encara no ha donat cap resultat” els laboratoris privats sí que facin testos “sota demanda comercial i sense coordinació amb els departaments.