Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La CUP Barcelona reivindica l’antifeixisme des de la plaça d’Artós

|

- Publicitat -

Sempre ha estat el punt de trobada de grups ultra espanyolistes de Barcelona, però aquest dimarts al vespre, per primera vegada, la plaça d’Artós ha acollit una concentració antifeixista convocada per la CUP Capgirem Barcelona juntament amb la participació d’Arran, en plena campanya electoral per a les eleccions del 26-M. El crit unànime d’aquest vespre era l’antítesi dels episodis que s’han viscut a la plaça del barri de Sarrià per part de l’espanyolisme més ranci. La formació independentista, en declaracions del número 2 de la candidatura, Jordi Magrinyà, ha assegurat que són coneixedors de com es frena el feixisme: “Des del carrer, però també des de les institucions”.

En aquest sentit, la portaveu nacional d’Arran, Adriana Roca, ha denunciat que des de les institucions, tant el Govern de la Generalitat com l’Ajuntament de Barcelona, la resposta no és eficient. “Colau no ha fet res per aturar el feixisme de la plaça d’Artós”, ha sentenciat. De fet, ja fa un any del foc provocat a l’Ateneu de Sarrià i “encara no s’han depurat responsabilitats”.

Publicitat

És per això que, tant Roca com el número 6 de la candidatura anticapitalista, Leo Bajerano, han cridat a “expulsar els que viuen de l’odi”. Bajerano ha subratllat que “com a persona marica van per a mi” i ha demanat “aliar-nos amb el col·lectiu LGTBI, les persones racialitzades, el feminisme” davant d’una cinquantena de persones. Un cop acabats els parlaments han fet una encartellada conjunta.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut