Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

La CUP avisa que “qualsevol retallada” a l’acord amb ERC seria “inassumible” per a la formació

El diputat Xavier Pellicer recorda que és una entesa “de mínims”

Agències 31/03/2021
Pla mitjà del candidat a la investidura Pere Aragonès conversant amb diputats de la CUP abans de començar el ple d'investidura el 26 de març del 2020 (horitzontal)

El diputat de la CUP-NCG Xavier Pellicer ha avisat que “qualsevol retallada” a l’acord amb ERC serà “inassumible” per als anticapitalistes “i per les necessitats de la gent de país”. Pellicer ha dit en declaracions al programa ‘Planta Baixa’ de TV3 que l’entesa a la qual van arribar amb els republicans és per a la investidura és “de mínims”. Les negociacions entre ERC i Junts continuaran, ara a contra rellotge, per evitar la repetició electoral. Pellicer ha advertit que en aquestes converses és “impensable” que es facin passos enrere en l’acord “malgrat les temptacions d’algunes forces de tornar a polítiques de retallades”.

Amb tot, no ha volgut entrar en cap hipòtesis sobre si el sentit del vot de la CUP canviaria perquè confien que l’acord es mantingui com està. El diputat ha dit que els interessa seguir negociant altres qüestions, que cal “desplegar de manera més profunda”. I s’ha referit al model policial o al model de país.

Pellicer ha explicat que la CUP porta “dies i setmanes” interpel·lant a Junts per seure a negociar “sense massa resposta”. També amb ERC, per “aprofundir els acords”.

Finalment, sobre la possibilitat que la CUP agafi responsabilitats a Govern, Pellicer ha mantingut que els anticapitalistes mantenen la seva disposició “si és per tirar endavant propostes”. “Si es requereix, ho farem quan sigui necessari”, ha conclòs.