Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

La CUP avisa que els pressupostos “allunyen la sobirania” i “apaivaguen el conflicte”

|

- Publicitat -

La CUP-CC ha advertit que els pressupostos del Govern són “continuistes” i que “allunyen la sobirania”. La diputada Maria Sirvent ha acusat JxCat i ERC de voler “trencar l’escletxa” del 15-M i l’1-O i intentar trobar “estabilitat” i “d’apaivagar el conflicte” amb els comptes en un context amb una “pobresa creixent”. A més, ha advertit que el suport dels comuns a aquests comptes pot generar “falses expectatives” en considerar que pot haver “un abans i un després”, quan “en realitat consoliden l’obra de govern, les privatitzacions i polítiques que trinxen el territori”. Els anticapitalistes reclamen “mesures alternatives” que canviïn “radicalment” les polítiques de l’executiu i han anunciat que presentaran esmenes a l’articulat.

Sirvent ha lamentat que els comptes que aquesta setmana arriben al Parlament “consoliden l’obra de Govern, no reverteixen les retallades i generen falses expectatives”. De fet, ha criticat que el 95% del contingut dels comptes és igual que l’avantprojecte i que les places anunciades en l’àmbit de la sanitat o l’educació “ja estaven pactades”.

Publicitat

“Podria haver apostat per defensar un marc polític i econòmic no subordinat a la Unió Europea, dotar-nos de capacitat pressupostària pròpia, aprofitant que hi havia tanta gent disposada a defensar la sobirania del poble de Catalunya”, ha argumentat Sirvent, que diu que els comptes són “subordinats”, amb una “capacitat d’administració mínima” i deixant de banda reivindicacions socials.

Sobre la reunió de partits i entitats independentistes, de la qual no es coneix la data, Sirvent ha dit que encara no se’ls ha convocat. La diputada ha lamentat que la taula de negociació entre governs té “objectius diferents a exercir l’autodeterminació”, com “un reencaix o un nou model de finançament”.

Et pot interessar  ERC vol que Rajoy, Saénz de Santamaría i García Castellón vagin a la comissió d'investigació de l''operació Catalunya'
Publicitat

Opinió

Minut a Minut